Nieuws

Waarom werd fietser (62) ziekenhuis ingeslagen?

De plaats waar de fietser tegen de grond werd geslagen.
De plaats waar de fietser tegen de grond werd geslagen. © RTV Oost
De politie zoekt twee inzittenden van een auto. De man achter het stuur mishandelde in Aadorp uit het niets een fietser van 62. Het slachtoffer kreeg een harde klap en viel op de grond.
Het gebeurde op donderdag 26 oktober op de Albardastraat, de man op de fiets was rond 8.15 uur onderweg naar zijn werk.
Hij had oortjes in en had niet in de gaten dat een man en een vrouw in een auto naast hem reden en naar hem schreeuwden. Wat ze riepen verstond hij niet.

Automobilist stopte

Het klonk dreigend, dat weet de fietser nog wel, en hij maakte duidelijk dat de twee in de auto door moesten rijden. Maar dat gebeurde niet.
De bestuurder stopte en de man en de vrouw stapten uit. De man liep op de fietser af en sloeg het slachtoffer tegen de grond. Het stel reed daarna weg. Beiden zijn tussen de 35 en 40 jaar oud, zegt de politie.
De tekst gaat onder de video verder.

Naar het ziekenhuis

Het slachtoffer had overal pijn maar fietste toch door naar zijn werk. Aan de slag gaan bleek onmogelijk. De fietser moest zelfs in een ambulance naar het ziekenhuis. Daar constateerden artsen een bloeding in een bijnier.
De man is nog altijd niet aan het werk, zegt Jennifer Schoorlemmer van de politie. "Hij had na de val overal pijn. Aan zijn heup, elleboog, hoofd en buik. En dus die bloeding. Nu, twee weken na de mishandeling, heeft de man nog steeds veel pijn. Hij krijgt zware medicatie en moet over twee weken weer terug naar het ziekenhuis. Die klap heeft veel impact op hem gehad."

'Geen verkeersruzie'

Wat de aanleiding van de mishandeling is geweest, het slachtoffer heeft geen idee, zo verklaarde hij. Schoorlemmer: "Er is geen verkeersruzie of iets dergelijks aan voorafgegaan. Misschien dat de mensen in de auto de fietser hebben verward met iemand anders vanwege een eerder conflict. We weten het niet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.