nieuws

FC Twente wil schadevergoeding van kunstenaar voor vernieling 'heilig gras'

grasmat FC Twente
grasmat FC Twente
Vernieling van het speelveld. Dat noemt FC Twente de kunstuiting van de Hengelose kunstenaar Pier van Dijk, die voor de jubileum kunstperformance met graszaad de naam van de overleden FC Twentespeler Dick van Dijk op het speelveld heeft uitgestrooid.
Het is enkele weken geleden gebeurd toen de kunstenaar toestemming had gekregen om een zangeres op de middenstip een ode aan Dick van Dijk te laten brengen. 

FC Twente: vertrouwen beschaamd

Volgens woordvoerder Peters van FC Twente is dat in goed vertrouwen gebeurd vanwege het jubileumproject. Er was nadrukkelijk geen toestemming om ook maar iets aan de grasmat te doen. Het gras is heilig, zegt Peters. De grasmat is inmiddels hersteld. Al met al is er een schadepost van 1500 euro. FC Twente wil dat op de kunstenaar verhalen.
Kunstenaar Pier van Dijk laat weten dat het helemaal niet de bedoeling was om de naam van Dick van Dijk in de grasmat zichtbaar te maken. Zijn naam moest juist op een onzichtbare manier aanwezig zijn als dode tussen de levenden, zegt Pier van Dijk. De kunstenaar piekert er niet over om te betalen; hij wil op zijn beurt een schadevergoeding voor het vernielen van zijn kunstwerk en de geleden imagoschade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.