Politie: verkeershufters in Overijssel ontlopen hun straf niet

Verkeershufters in Overijssel ontlopen hun straf niet. Dat zegt de politie in een reactie op het bericht van RTV Oost waarin werd geschreven dat overtreders vrij spel hebben in de provincie.Â

"Mensen die grove overtredingen in het verkeer maken kunnen erop rekenen dat ze de politie op hun hielen krijgen", laat de politie weten. Juist de aanpak van bestuurders die ernstige overtredingen begaan is volgens de politie belangrijk. Volgens de politie is het belangrijker deze roekeloze rijders aan te pakken, dan zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. 


Juist grote overtreders aanpakken

De afgelopen jaren richtte de politie zich er vooral op om grote overtreders aan te pakken. Met videosurveillance worden notoire hardrijders van de weg gehaald, met gerichte alcoholcontroles worden drankrijders aangepakt. Het is voor de politie belangrijk dat de grootste verkeersovertreders hun gedrag veranderen, iets wat niet te meten is in bonnen en boetes.

De politie laat wel weten dat er de afgelopen jaren minder boetes zijn uitgedeeld voor bijvoorbeeld snelheidsovertredingen. Dat komt onder meer door een uitvoerigere controle door agenten. Daarnaast zijn er minder boetes uitgedeeld wegens de cao-acties, maar overtreders worden wel aangesproken op hun gedrag. 

Stuk minder aanhoudingen

Uit onderzoek van RTV Oost bleek gisteren dat het aantal aanhoudingen in het verkeer in de provincie momenteel nog maar eenzesde is van wat het in 2009 was. Zes jaar geleden hield de politie in Overijssel iets meer dan 71.000 mensen aan in het verkeer. In de eerste zes maanden van 2015 waren dat er nog slechts 6500, blijkt uit cijfers van het CJIB.

Meer over dit onderwerp:
politie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren