nieuws

FC Twente Vrouwen speelt thuis gelijk tegen Bayern München in Champions League

FC Twente Vrouwen heeft vanavond het eerste duel in de eerste ronde van de Champions League gelijkgespeeld tegen de Duitse landskampioen Bayern München. In De Grolsch Veste stond de ploeg lang voor, maar werd het kort voor het einde 1-1.
Bayern was de betere ploeg in de beginfase en kreeg ook enkele kansen. Evans was het dichtstbij, maar schoot net over. Twente kwam daarna iets beter in de wedstrijd en werd wat dreigender. Het was de thuisploeg die na een half uur op voorsprong kwam. Renate Jansen scoorde op fraaie wijze. Aan de andere kant kreeg Däbritz nog een goede kans, maar zij schoot over en dus was de ruststand 1-0.
Ook na rust begon Bayern goed en kreeg het twee kopkansen via Miedema en Leupolz, maar opnieuw werd het net niet gevonden. Renate Jansen probeerde het voor Twente, maar zag Korpela redden. Een klein kwartier voor het einde was Evans dichtbij namens Bayern, maar schoot in het zijnet. Kort voor het einde was het toch raak. Leupolz schoot fraai de gelijkmaker binnen. In de slotfase was de Duitse ploeg nog twee keer dichtbij, maar het eindigde in 1-1. Volgende week woensdag is de return in München. Dat duel begint om 19.00 uur en is ook live te zien op TV Oost.
1-1
FC Twente     
Bayern München
1-0 R. Jansen (30)
1-1 Leupolz (85)
Arbiter: Kulcsár (Hon)
Geel: Dekker, Leupolz, Erman, E. Jansen
FC Twente: Ubachs; Roetgering, Van der Gragt, Kerkdijk, Erman, Heuver; Dekker, Roord (E. Jansen/72), Munsterman; Van de Sanden, R. Jansen.
Bayern München: Korpela; Abbé, Holstad Berge, Schnaderbeck; Maier, Behringer, Leupolz, Lewandowski; Evans, Miedema (Rolser/73), Däbritz (Mewis/73). 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.