Wijnboer uit Bentelo ontwikkelt paprikawijn, Librije schenkt de Vinivega

Wijnboer Roelof Visscher van Wijngaard Hof van Twente in Bentelo heeft een wijn gemaakt van paprika's, de ViniVega. Twee jaar geleden begon hij met de eerste proeven. Visscher heeft ook een tomatenwijn ontwikkeld.

"Het begon allemaal toen een tomatenteler naar mij toe kwam met tomaten over. Hij vroeg of ik er iets mee kon." Visscher probeerde daarna een wijn te maken met verschillende soorten paprika's en kwam uiteindelijk op "een mooie mix met als resultaat met een wijn die echt smaakt naar paprika: een groentewijn."

De eerste fles wordt vanmorgen gepresenteerd in sterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Thérèse en Jonnie Boer van de Librije hebben vorig jaar de eerste slok geproefd en zijn er zo enthousiast over dat de wijn willen schenken. Komend weekend is de paprikawijn voor een groter publiek te proeven op de horeca-innovatiebeurs Anuga in Keulen. 

Meer over dit onderwerp:
Bentelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren