Sport

FC Utrecht-trainer Ron Jans gelukkig na weerzien met oud-collega's: "Voelt als familie"

De ene na de andere speler loopt langs, geeft een snelle knuffel, handdruk of heeft liefkozende woorden over voor voormalig FC Twente-trainer Ron Jans. De reünie is hartverwarmend. De afgelopen drie seizoenen stond hij aan het roer bij de Enschedese ploeg. Vanmiddag pakte hij met zijn nieuwe werkgever, FC Utrecht, een punt tegen zijn oude liefde.
"Het voelt een beetje als familie, he", glundert de oud-oefenmeester van de Twentse club. "Je hebt de afgelopen drie jaar zo intensief samen gewerkt, dan is het heel mooi om iedereen weer terug te zien." De liefkozende woorden volgen na een intensief duel waaraan beide ploegen een punt over hebben gehouden: 1-1. Daar kunnen zowel Joseph Oostingh als Jans wel mee leven.

Tevredenheid

"Al met al ben ik heel erg tevreden over vandaag. Toen ik hier kwam, was de ploeg een beetje bang om thuis te spelen omdat ze een aantal nare ervaringen hebben meegemaakt hier. Dat gevoel is volgens mij wel weg, en dan zie je dat ze heel veel drive en agressie op de mat kunnen leggen" vertelt Jans tevreden.
Maar in dezelfde adem noemt de coach meteen een aantal verbeterpunten. "Af en toe willen we te snel naar voren, daarin moeten we meer met elkaar overleggen."

Nieuw project

Sinds zijn komst naar Utrecht heeft Jans veel werk moeten verzetten: "Maar dat doe je altijd als trainer", stelt de Zwollenaar. "Ik heb veel mensen leren kennen, dus daar zit wel wat extra werk in."
Dat lijkt tot nu toe zijn vruchten af te werpen, want ondanks de laatste plaats is Jans met zijn ploeg al vier duels ongeslagen. "Het gaat de goede kant op. Maar de evaluatie maak ik pas in de winterstop. Tot die tijd willen we zo snel mogelijk weg van die laatste plek en aansluiting vinden met de middenmoot. Dan maak je pas echt stappen."
Volgende week hoopt Jans zo'n stap te zetten, als Excelsior op bezoek komt in De Galgenwaard. Ondertussen houdt hij ook nog altijd zijn oud-collega's van FC Twente nauwlettend in de gaten. Ook vandaag stond de oud-trainer bij vlagen te genieten.
"Het eerste halfuur heb ik echt met bewondering naar ze gekeken. Ze maakten het ons zo lastig, door de bal snel te veroveren." Maar daarbij wil hij zijn eigen ploeg zeker niet te kort doen. "Wij hebben ons echt teruggeknokt in de wedstrijd. Ik kan dan ook zeker leven met het spel en het resultaat. Ik heb echt het gevoel dat er wat aan het ontstaan is bij ons", besluit de coach.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.