CdK Bijleveld: diefstal door burgemeester is betreurenswaardig en niet te tolereren

Commissaris van de Koning Bijleveld vindt het uiterst betreurenswaardig wat oud-burgemeester Ahne van Ommen heeft gedaan. Vandaag werd bekend dat hij geld heeft gestolen en daar een boete voor heeft gehad.

Volgens Bijleveld is diefstal door een burgemeester, ook al is dat buiten zijn functie om gebeurd, niet te tolereren. Zij is van mening dat een burgemeester een voorbeeldfunctie heeft. 

De Rijksrecherche was een integriteitsonderzoek naar tegen hem gestart. Uit dat onderzoek is gebleken dat Ahne in mei geld heeft gestolen. Hij heeft daarvoor een boete van 500 euro gehad. Hij kan daartegen in beroep, maar niets geeft er blijk van dat hij dat wil. In een schriftelijke verklaring schrijft Ahne erg veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. 

Waarnemend burgmeester

Commissaris van de Koning Bijleveld wil dat Ommen een waarnemend burgemeester krijgt omdat de procedure voor een nieuwe burgemeester veel tijd in beslag neemt. Ze gaat daarover binnenkort in gesprek met de gemeenteraad van Ommen. De gemeente wordt sinds het aftreden van Ahne bestuurd door de loco-burgemeester en overige wethouders.

Meer over dit onderwerp:
Marc-Jan Ahne Ommen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren