Nieuws

112 Nieuws: Auto mist afslag én vijver in Almelo

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven op dinsdag in onze provincie.

20.55 uur | Auto mist afslag én vijver in Almelo

De afslag miste hij ruimschoots, de vijver op een haar na. Een automobilist stuurde zijn voertuig vanaf de straat Bedrijvenpark Twente Noord 61 in Almelo de berm in, richting een vijver op het bedrijvenpark. Die werd, net als de afslag, gemist: de auto kwam op enkele centimeters van de vijver tot stilstand. De bestuurder moest mee naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Auto belandt net niet in vijver in Almelo
Auto belandt net niet in vijver in Almelo © News United / Floris Kayim

16.19 uur | Bromfietser gewond bij aanrijding in De Krim

Een bromfietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Coevorderweg met de Molenweg in De Krim. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht.
Bromfietser gewond bij aanrijding in De Krim
Bromfietser gewond bij aanrijding in De Krim © Gert Stegeman

13.25 uur | Proef op UT loopt uit de hand, studenten nagekeken op letsel

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na een incident met een mislukte proef op de UT in Enschede. Brandweer, politie en ambulancedienst kregen melding van het vrijkomen van gevaarlijke, bijtende stoffen in een laboratorium van de universiteit. De stof veroorzaakte irritaties in luchtwegen van studenten en medewerkers van de UT. Vier personen zijn door ambulancepersoneel opgevangen en nagekeken op letsel. Het gebouw waarin het lab is gevestigd, blijft de komende 24 uur gesloten en zal worden geventileerd.
Hulpdiensten arriveren bij UT na vrijkomen gevaarlijke stoffen
Hulpdiensten arriveren bij UT na vrijkomen gevaarlijke stoffen © Dennis Bakker/News United

10.55 uur | Vat met 800 liter vloeistof achtergelaten op industrieterrein

Op een industrieterrein aan de Seizoensweg in Enschede is een groot vat met 800 liter inhoud gedumpt. Welke vloeistof er in het vat zit is nog onbekend. Mogelijk gaat het om drugsafval, maar dat wordt nog onderzocht door politie, brandweer en Twente Milieu. De straat is afgezet. Bij het opruimen van het achtergelaten vat wordt een groter gebied afgezet, omdat het vat bol is gaan staan en mogelijk instabiel is geworden.
De politie doet een buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden van de omgeving. Daaruit zou blijken dat het vat door een aantal personen van een aanhanger is geduwd, waarna die met de aanhanger zijn verdwenen.
Vat met onbekende inhoud aan vloeistoffen achterlaten op industrieterrein in Enschede
Vat met onbekende inhoud aan vloeistoffen achterlaten op industrieterrein in Enschede © Dennis Bakker/News United

07.40 uur | Grote brand op boerenbedrijf in Ambt-Delden

Meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn vanmorgen bezig met het bestrijden van een grote brand in een veestal op een boerenbedrijf aan de Tankinksweg in Ambt-Delden. Er is sprake van een flinke rookontwikkeling.
Brand op boerenbedrijf in Ambt-Delden kost aantal kalveren het leven
De boerin heeft samen met de brandweer een deel van het jongvee op tijd uit de stal weten te krijgen. Helaas kwam voor een aantal kalveren de hulp te laat. De kalfjes kwamen bij de brand om. Hoeveel dieren de dood vonden is nog niet bekend.
De brand woedt in een stal met een gesaneerd dak. Dat betekent dus dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand.
Brandweer heeft een deel van het jongvee kunnen redden, voor een aantal kalfjes kwam hulp te laat
Brandweer heeft een deel van het jongvee kunnen redden, voor een aantal kalfjes kwam hulp te laat © Bert Kamp/News United
Update 08.00 uur: De brandweer is de brand meester. Er wordt nog gevlogen boven het boerenbedrijf met een drone om de situatie te controleren. brengen
Brandweer is brand op boerderij in Ambt-Delden meester
Brandweer is brand op boerderij in Ambt-Delden meester © Bert Kamp/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.