nieuws

Burgemeester Hermans Almelo na hoorzitting over rechtbank: we zijn er nog niet

"Tevreden, maar we zijn er nog niet", zo blikt burgemeester Jon Hermans terug op de hoorzitting over de rechtbanken gisteren in de Tweede Kamer.
De burgemeesters van zeven gemeenten waren gisteren uitgenodigd voor een ronde tafel gesprek om de Tweede Kamerleden bij te praten over het voorgenomen besluit van de Raad voor de Rechtspraak om zeven rechtbanken in Nederland uit te kleden.
Volgens Hermans heeft het rapport dat de regio Twente heeft laten opstellen over de economische effecten op de regio veel indruk gemaakt op de Kamerleden. Ook de minister-president heeft laten weten de plannen van de Raad voor de Rechtspraak te toetsen aan dit rapport.

Interview met burgemeester Hermans van Almelo

De definitieve beslissing over het lot van de zeven rechtbanken is naar voren geschoven. Eind november is de behandeling van de begroting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Tot die tijd heeft Twente de tijd om Tweede Kamer leden te overtuigen voor behoud van de rechtbank in Almelo. In een interview met RTV Oost blikt burgemeester Jon Hermans terug op de hoorzitting in Den Haag.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.