Nieuws

Ouders verdacht van seksueel misbruik zoon, vader ook verdacht van zware mishandeling

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © GettyImages
Een echtpaar (36 en 33 jaar) uit Enschede wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met hun minderjarige zoon. Het stel zou ook beelden van de zeden hebben opgenomen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man (36) ook van zware mishandeling. Dit werd vandaag duidelijk tijdens een voorbereidende zitting in de Rechtbank in Almelo.
Volgens het Openbaar Ministerie vonden de misdrijven plaats tussen april en juli van dit jaar. Vandaag verzochten de advocaten van de twee verdachten de rechter om de zitting achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, maar dit verzoek werd afgewezen. Ze oordeelt dat de openbaarheid van de zitting van maatschappelijke belang is. De verdachten worden namelijk van ernstige feiten beschuldigd.

Zware mishandeling

Naast de ontucht, meldt de officier van justitie dat de man wordt beschuldigd van het ernstig mishandelen van zijn vrouw en kinderen. De aanklager beweert dat de man een sigaret op het lichaam van zijn echtgenote heeft uitgedrukt en haar heeft kaalgeschoren. Bovendien gaat het OM ervan uit dat de man zijn vrouw en kinderen heeft geschopt en geslagen.

Dwang ja of nee?

De zittingen tegen de twee verdachten werden direct na elkaar behandeld. De beide advocaten schetsen elk een ander beeld van wat er precies is gebeurd.
Zo stelt de verdediging van de man dat zijn echtgenote verslaafd was aan drugs en dat zij onder invloed van deze verdovende de middelen de ontucht heeft gepleegd met haar zoon.
Volgens de advocaat van de vrouw heeft haar man haar tot dit alles gedwongen: "Zonder de medeverdachte zou dit nooit zijn gebeurd. Mijn cliënt is verdachte en slachtoffer tegelijkertijd", stelt de raadsman

Pieter Baan Centrum

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag bij de rechter een verzoek ingediend om het stel op te laten nemen in het Pieter Baan Centrum voor nader onderzoek. De rechtbank zal tijdens een volgende voorbereidende zitting een beslissing hierover nemen, aangezien de psycholoog zijn onderzoek naar de geestelijke gezondheid van de man nog niet heeft afgerond.
De volgende zitting in deze zaak staat gepland in januari van volgend jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.