Overig

Overijssel Kiest, de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen volg je bij RTV Oost

Fragment uit de documentaire 'BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit'
Fragment uit de documentaire 'BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit' © RTV Oost
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november zie je bij RTV Oost vanaf maandag 13 november elke werkdag het discussieprogramma ‘Het Stemlokaal’. Op zaterdag 18 en 25 november zie je de documentaire ‘BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit’, waarin journalisten Arnoud de Vries en Lotte Kreuwel de BoerBurgerBeweging volgde in de periode vóór de Tweede Kamerverkiezingen.

Overijssel Kiest, Het Stemlokaal

In 'Het Stemlokaal' gaan kiezers in gesprek met (potentiële) Overijsselse Tweede Kamerleden over thema’s als bestaanszekerheid, natuur/landbouw, immigratie en mobiliteit. Maar ook voor andere onderwerpen is ruimte.
In elke aflevering staat één politicus centraal: Caroline van der Plas (BBB), Thom van Campen (VVD), Hilde Palland (CDA), Nicole Temmink (SP), Alwin te Rietstap (CU), Eddy Van Hijum (NSC) en Jimme Nordkamp (PvdA-GroenLinks). Hij of zij vertelt hoe zijn/haar partij bepaalde thema’s wil aanpakken en de kiezers, die ieder een andere achtergrond hebben, gaan daarover met hen in gesprek.

BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit

Vier jaar geleden werd de BoerBurgerBeweging opgericht in Deventer. De partij wist één zetel te bemachtigen in 2021, maar werd tijdens de Provinciale Statenverkiezingen afgelopen maart direct de grootste van het land. Sindsdien liggen de BBB en frontvrouw Caroline van der Plas onder een vergrootglas. Hoe gaan ze om met die enorme groei en druk, hoe probeert de BBB stabiel te blijven en hoe voorkomt de partij dat ze eindigt als eendagsvlieg?
In de documentaire ‘BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van de BBB bij onder meer debatten en bestuursvergaderingen. Ook maak je kennis met de Overijsselse kandidaten.
‘Overijssel Kiest, Het Stemlokaal’ zie je vanaf maandag 13 november, elke werkdag om 18.10 uur op TV Oost. De documentaire ‘BBBlijvertje? De zoektocht naar stabiliteit’ zie je zaterdag 18 november om 18.30 uur. De documentaire wordt dezelfde avond om 20.30 en 22.30 uur en op zaterdag 25 november herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op rtvoost.nl/tv.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.