Nieuws

De faillissementen deze week: zonnepanelenleverancier, transportbedrijf en tapijthandelaar

Het zonnepanelenbedrijf HT Solar uit Nijverdal werd de afgelopen week failliet verklaard (foto ter illustratie).
Het zonnepanelenbedrijf HT Solar uit Nijverdal werd de afgelopen week failliet verklaard (foto ter illustratie). © RTV Oost / Harro Brouwer
Een handvol aan faillissementen de afgelopen week in Overijssel. Onder meer een leverancier van zonnepanelen en laadpalen uit Nijverdal, een transportbedrijf uit Almelo en een tapijthandel uit Genemuiden gingen op de fles.
De zonnepanelen zijn momenteel volop in het nieuws. Met name de afgelopen maanden haken consumenten af omdat er door veranderende regelgeving veel onduidelijkheid heerst.
Onder meer het bedrijf HT Solar uit Nijverdal ging deze week bankroet. Het bedrijf staat bekend als een grote speler in de zonnepanelenbranche.
De onderneming fungeerde niet alleen als groothandel, maar het bedrijf installeerde de panelen ook en hield zich bezig met het onderhoud ervan. HT Solar verzorgde meerdere grootschalige projecten bij bedrijven in de regio.
Ook het hieraan gelieerde HT Laadpaal werd eveneens failliet verklaard.
Of het faillissement verband houdt met de huidige malaise in de zonnepanelenwereld is overigens nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend of er particulieren zijn gedupeerd, bijvoorbeeld doordat ze al een aanbetaling hebben gedaan.

Transporteur

Ook failliet ging Kolex Transport uit Almelo. De transporteur, gevestigd aan de Bornsestraat, stond sinds 2019 ingeschreven in het KvK-register.
Volgens de eigen website heeft Jan Pleijsier uit Genemuiden "meer dan 150 jaar aan vakkennis". De woonspecialist werd de afgelopen week failliet verklaard. Curator J.W. Both was nog niet bereikbaar voor een toelichting.

Autobedrijf

Een andere onderneming die het eveneens niet redde, was het autobedrijf van Michel Duivelaar aan de Ter Kuilestraat in Enschede. De firma profileert zich als occasionspecialist en bood de auto's onder meer aan via de digitale showroom.
Ook de daaraan gelieerde Broodkeet ging op de fles.
AccessPlanner uit Nijverdal was gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de beveiligde toegang tot gebouwen. Het bedrijf stond nog maar net sinds december 2022 ingeschreven, maar viel de afgelopen week om.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.