Nieuws

Personeel Douglas vertrouwt het niet en voorkomt winkeldiefstal

Deze 'klanten' shoppen met geprepareerde tassen bij parfumerie in Hengelo
Deze 'klanten' shoppen met geprepareerde tassen bij parfumerie in Hengelo © RTV Oost / Plaats Delict
Zomaar een dag in Hengelo, maar voor personeel van parfumerie Douglas is woensdag 11 oktober een dag om niet snel te vergeten.
Winkeldieven hebben het voorzien op geuren uit de winkel, onder wie een man met gemillimeterd haar en de armen vol tattoos. Hij heeft een tas van een speelgoedketen bij zich, maar die tas is van binnen geprepareerd. Dat wil zeggen dat het alarmsysteem niet reageert bij het passeren van de poortjes.

Flesje in de tas

De man stopt een parfumflesje van Hugo Boss in zijn tas. Hij krijgt gezelschap van een vrouw die ook een geprepareerde tas bij zich heeft en wel een van een schoenenwinkel.
Winkelmedewerkers vertrouwen de zaak niet en gaan dichter bij het duo staan. Op het moment dat de twee opnieuw een artikel willen wegstoppen, grijpt het personeel in: "Laat zien wat in die tassen zit!" De twee zijn er gloeiend bij.
De tekst gaat verder onder de beelden.
De lucht is helaas nog niet geklaard, want amper een half uur later komt opnieuw een dief de winkel binnen. En ook hij heeft een tas bij zich die ervoor zorgt dat het winkelalarm zwijgt.
De man steelt twee flesjes parfum en maakt zich uit de voeten. Buiten wordt hij aangesproken en geeft hij een geurtje van het merk Valentino terug. Het flesje dat hij achterhoudt, heeft een winkelwaarde van 130 euro.
Politiewoordvoerder Sigrid Passchier spreekt van een enerverende dag voor de medewerksters van de parfumerie. "We weten niet of de dieven bij elkaar horen. Opvallend is het wel dat mensen zo kort na elkaar binnenkomen en op precies dezelfde wijze parfum stelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.