Nieuws

Aalt (77) maakt muzikaal eerbetoon aan zijn overleden vrouw en dochters

Streekzanger Aalt Westerman komt met een nieuwe cd als eerbetoon aan zijn overleden vrouw en twee van zijn dochters
Streekzanger Aalt Westerman komt met een nieuwe cd als eerbetoon aan zijn overleden vrouw en twee van zijn dochters © RTV Oost / Bart Kieft
Zijn vrouw en twee van zijn dochters overleden binnen vier jaar tijd. Het verdriet en het gemis heeft streektaalzanger Aalt Westerman (77) uit Nieuwleusen geïnspireerd bij het maken van zijn nieuwe cd 'Herinneringen'. "Ga door met muziek maken Aalt, zeiden ze tegen me. Deze cd kun je beschouwen als een eerbetoon aan hen."
Streektaalzanger Aalt Westerman maakte muzikaal eerbetoon aan overleden vrouw en dochters
Oogappels noemt hij ze. Zijn overleden vrouw Willie waarmee hij zo lang getrouwd was en zijn eveneens door ziekte overleden dochters Erika en Anja. Maar ook zijn dochter Mirjam die nog leeft en natuurlijk zijn prachtige kleinkinderen. "Er zijn helaas veel te veel tranen gevloeid, maar je moet door. De muziek is daarbij een uitlaatklep. Het geeft veel voldoening en ik kan er veel gevoelens in kwijt."

Sterren aan de hemel

Op de nieuwe cd staan heel diverse nummers van Westerman. Vrolijke liedjes bijvoorbeeld en ook nieuw werk in streektaal. "Maar heel bijzonder is dat er ook veel liedjes op staan die geschikt zijn bij herdenkingsdiensten. Bijvoorbeeld het nummer Die mooie sterren, die aan de hemel staan", zegt de streektaalzanger.
Die sterren verwijzen natuurlijk naar zijn drie geliefden die hem zijn ontvallen. Anja, de jongste dochter met wie Aalt Westerman veel heeft opgetreden, heeft ook een plek op de cd gekregen. Ze zingt een duet met haar vader, dat in twee versies te horen is. "Daar heb ik voor haar overlijden goed over gesproken met haar en haar man Erwin. Ze zei het fijn te vinden als mensen na haar dood nog van haar stem kunnen genieten. Eén nummer zingt ze in country-stijl, dat vond ze prachtig."

Muziek als troost

Het is een van de dingen die Westerman troost biedt in deze moeilijke jaren. De muziek houdt hem op de been, maar hij mag ook graag de gezelligheid van de voetbalvereniging opzoeken. En puzzelen doet hij ook graag. "Maar muziek maken is het allerbelangrijkste. Dat heb ik vanaf mijn negende jaar gedaan. En dat is ook wat mijn overleden vrouw en dochters zeiden: 'Ga door. Ga gewoon door met de muziek'."
Aalt Westerman presenteert zijn nieuwe cd vanmiddag vanaf half drie in t Witte Peerd in Nieuwleusen. Hij gaat daar ook optreden. De toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.