Betaald voetbal

FC Twente treft 'onvoorspelbaar' NEC: "Het wordt een mooi affiche"

Joseph Oosting
Joseph Oosting © ANP
FC Twente vervolgt morgenavond de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen NEC. In de Grolsch Veste gaan de Enschedeërs op voor de achtste thuiszege op rij. Trainer Joseph Oosting verwacht een open duel, maar rekent zich nog niet rijk. "Wij moeten onze borst natmaken."
FC Twente kan in ieder geval weer beschikken over Robin Pröpper. De aanvoerder viel vorige week tegen FC Utrecht uit met een enkelblessure, maar lijkt op tijd hersteld. "Hij heeft getraind, dus dat is goed. Robin is belangrijk in onze manier van voetballen, dus het is prettig dat hij nu weer heeft getraind. Nu moeten we morgen gaan kijken of hij echt kan spelen."

Eiting

De Tukkers moeten het wel doen zonder de geschorste Michal Sadílek. De Tsjech zal worden vervangen door Carel Eiting, die de voorkeur krijgt boven Youri Regeer. "Het was een lastige keuze. Youri heeft het als linksback prima gedaan, maar uiteindelijk kiezen we in deze wedstrijd voor Carel", stelt Oosting. "Hij kan een linie overslaan en kan daarmee iets toevoegen aan ons spel", aldus Oosting over de middenvelder die zijn basisdebuut voor Twente gaat maken.

Onvoorspelbaar

FC Twente is tot dusver onverslaanbaar in de eigen Grolsch Veste. Een overwinning op NEC lijkt dus een zekerheidje, maar Oosting is op zijn hoede. "NEC heeft goede spelers. Ze boeken wisselende resultaten, dus dat maakt ze ook onvoorspelbaar."
"Ze scoren makkelijk, maar krijgen ook makkelijk doelpunten tegen", vervolgt Oosting over de tegenstander van morgen. "Ze kunnen bij vlagen echt heel goed voetballen. Dat zag je bijvoorbeeld uit bij AZ. Het wordt een mooi affiche."
FC Twente treft 'onvoorspelbaar' NEC: "Het wordt een mooi affiche"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.