Betaald voetbal

Schaamte overheerst bij Heracles na afgang in Sittard: "Hebben onze supporters laten zakken"

De spelers van Heracles in gesprek met de meegereisde supporters
De spelers van Heracles in gesprek met de meegereisde supporters © Orange Pictures
Na de vierde nederlaag op rij gaat Heracles Almelo met een slecht gevoel de interlandperiode in. Op bezoek bij Fortuna Sittard kreeg de Almelose formatie voor rust de ene na de andere tegentreffer te verwerken, waardoor de wedstrijd voor rust al gespeeld was. In de slotfase tekende Mario Engels nog voor de eretreffer, maar dat was niet meer dan een doekje voor het bloeden: 4-1.
"Het begint een repeterend verhaal te worden", steekt doelman Michael Brouwer van wal. "We geven te veel kansen weg en krijgen te veel goals tegen. Ik voel me soms heel machteloos."

Veeleisend zijn

Bij rust keek Heracles dus al tegen een kansloze achterstand aan. "Ik was vrij geëmotioneerd, vrij boos", vertelt Brouwer over de rust. "Fouten maken we allemaal, maar in de basis moeten we naar onszelf en elkaar veeleisend zijn. Als je dat niet brengt dan heb je het tegen iedere tegenstander lastig."
Nu is het zaak voor Heracles om uit deze mindere periode te komen. "Het enige wat helpt is een overwinning. Dan groeit het vertrouwen weer", aldus Brouwer. "Daarnaast moeten we op trainingen veel meer van elkaar verwachten."
Brouwer hekelt instelling Heracles: "Dan krijg je het tegen iedere tegenstander moeilijk"

Onzekerheid

"De eerste helft begonnen we best aardig". vertelt trainer John Lammers na het duel. "We konden voetballend de oplossing vinden, maar dan krijg je een corner tegen en dan valt alles weg. De onzekerheid kruipt erin en we geven de doelpunten veel te makkelijk weg. Dat hebben we in de rust proberen we om te zetten, maar dat neemt niet weg dat we een hele slechte eerste helft hebben gespeeld."

Ondermaats

"We hebben de supporters laten zakken", vervolgt de oefenmeester, die in Sittard kon rekenen op de steun van bijna 400 Heraclieden. "Die hebben 2.5 uur in de auto gezeten en dan krijgen ze dit voorgeschoteld. Dat is ondermaats", besluit Lammers.
Die mening wordt gedeeld door Brouwer. "Ik schaam me diep dat je zo'n prestatie neerzet voor mensen die zo vaak komen. Dat doet me echt pijn", zegt de doelman.
Schaamte overheerst bij Heracles na afgang in Sittard: "Hebben onze supporters laten zakken"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.