nieuws

Benefietavond voor kostbare behandeling doodzieke Gorenaar André van den Assem

In Hengelo wordt zondagavond een benefietavond gehouden om de Duitse behandeling van de doodzieke Gorenaar André van den Assem te kunnen betalen.
De benefietavond wordt gehouden in café Murphy's Law en is georganiseerd door vrienden en kennissen van André. Zijn zorgverzekeraar OHRA weigert een behandeling in het Duitse Münster te betalen, omdat André niet te genezen is. De Gorenaar heeft alvleesklierkanker. De Nederlandse artsen zeggen dat bij hem sprake is van uitzaaiingen ondanks een operatie, maar Duitse artsen beweren dat bij André restanten van de oude tumoren zijn achtergebleven.

Uniek kuipstoeltje FC Twente wordt geveild

Tijdens de benefietavond worden ook spullen geveild om de benodigde 40.000 euro bij elkaar te krijgen die de behandeling in Duitsland kost. Er wordt onder meer een kuipstoeltje van FC Twente met handtekeningen van de spelers bij opbod geveild.
In Goor zijn door ondernemers inmiddels ook inzamelingsacties gestart. De Russische vrouw van André werft in haar geboorteland ook donateurs. Voor André zijn ook een weblog - www.steunandre.nl - en een Facebookpagina opgezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.