nieuws

Deventer Evenementenstad van het jaar tot 100.000 inwoners

Deventer op Stelten 2015
Deventer op Stelten 2015
Deventer is vanmiddag uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar in de categorie tot 100.000 inwoners. Deventer liet Almelo, Lelystad, Oost Gelre en Gouda achter zich.Â
De Nationale Evenementenprijzen werden uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Evenementen, vandaag in Tilburg.
"Meer dan verdiend is het", is de eerste reactie van Anjo de Bont van het Evenementenbureau van de VVV Deventer. "We waren al zo vaak genomineerd en toen we het lijstje van de andere genomineerden dacht ik ook wel dat het dit jaar kon lukken, maar je weet natuurlijk nooit waar de jury op let." Eerder jaren moest Deventer het opnemen tegen grote steden als Den Haag. Dat legde de stad dan af, maar dit jaar was er voor het eerst de categorie voor steden tot 100.000 inwoners. 
"We zijn heel trots dat we waardering op nationaal niveau hebben gekregen', zegt De Bont. Het is een 'zware' prijs, vindt ze. Vorig jaar won Deventer niet in de categorie Evenementenstad van het jaar, maar werd het evenement Deventer op Stelten wel verkozen tot Beste Publieksevenement. "Dat vonden wij toen ook echt een hoofdprijs. We hebben nu twee jaar op rij een landelijke prijs gekregen."
De jury gaf onder meer aan het belangrijk te vinden dat het evenementen centraal worden gesteld in het beleid dat de stad voert. "En we groeien elk jaar nog. We zitten niet stil. En dat zullen we nu ook niet doen."

Fantastisch nieuws: Deventer is Evenementenstad van het jaar 2015!!! #NCE15

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.