Nieuws

Meer vroege en late treinen op spoorlijn Almelo-Enschede en extra intercity tussen Zwolle en Enschede

Vroeger en later treinreizen met Keolis Blauwnet
Vroeger en later treinreizen met Keolis Blauwnet © RTV Oost
Er gaan vanaf 10 december meer treinen rijden op de spoortrajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen. Er komt een extra vroege en een extra late trein bij. Dat meldt Keolis Blauwnet, de vervoerder op deze lijnen.
Keolis Blauwnet wil met de veranderingen in de dienstregeling inspelen op reizigers die betere aansluitingen op andere treinen vragen. Op alle dagen gaat er een extra vroege trein rijden van Almelo naar Enschede. Hiermee is er een eerdere mogelijkheid om naar Hengelo of Enschede te reizen met aansluiting in Hengelo op de trein van en naar Oldenzaal en Zutphen. In Enschede sluit de vroege trein aan op de Duitse trein naar Münster.
De extra vroege trein vertrekt op werkdagen om 05:30 uur in Almelo, op zaterdag is dat 07:00 uur en op zondag 08:00 uur.

Voetbalsupporters

Er gaat ook een extra late trein tussen Enschede en Hengelo rijden. Dit is een uitkomst voor voetbalsupporters van FC Twente, die na afloop van de avondwedstrijden van hun club nog terug willen reizen van Enschede naar Hengelo. De extra late trein vertrekt van maandag tot en met donderdag en op zondag om 00:04 uur. Op vrijdag en zaterdag vertrekt de extra late trein om 00:34 uur uit Enschede.
In Hengelo sluit de avondtrein aan op de trein naar Oldenzaal en Zutphen. Op vrijdag en zaterdag kunnen reizigers die uit Münster in Enschede aankomen later op de avond nog doorreizen naar Hengelo.

Extra intercity

Ook de intercity tussen Zwolle en Enschede gaat dagelijks twee extra ritten rijden. Van Zwolle naar Enschede vertrekt er een extra intercity om 19:39 uur, en van Enschede naar Zwolle vertrekt de extra trein om 19:31 uur. Deze ritten bieden een extra snelle reismogelijkheid tussen Zwolle, Enschede en alle tussenliggende stations.

Avondtrein Zwolle-Kampen

Van maandag tot en met zaterdag komen er twee extra late ritten bij tussen Zwolle en Kampen. De avondtrein van Zwolle naar Kampen vertrekt voor het laatst om 00:59 uur. En de lijn van Kampen naar Zwolle krijgt een laatste vertrektijd om 01:14 uur. Deze late ritten bieden een extra reismogelijkheid voor reizigers uit de Randstad en het noorden van het land om naar Stadshagen of Kampen te reizen.

Duitse trein

De aankomst- en vertrektijden van de Duitse trein van en naar Gronau veranderen. Hierdoor wordt de aansluiting op de intercity van en naar Zwolle verbeterd en de internationale verbinding tussen Zwolle en Munster/Dortmund via Enschede aantrekkelijker.
Als gevolg van de gewijzigde vertrektijden van de intercity naar Berlijn zal op enkele stations ook de aankomst- en vertrektijden van de trein naar Enschede veranderen.
Het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal wordt vanaf 10 december niet meer gereden door Keolis, streekvervoerder Arriva neemt die lijn over.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.