Nieuws

Failliete zonnepanelen-installateur maakt doorstart onder andere naam

Failliete zonnepanelen-installateur Van Daalen Montage maakt doorstart
Failliete zonnepanelen-installateur Van Daalen Montage maakt doorstart © Getty Images
De failliete zonnepanelen-installateur Van Daalen Montage maakt een doorstart. De onderneming gaat in afslankte vorm verder onder de naam VDZE.
Van de twintig medewerkers gaan er veertien mee naar het nieuwe bedrijf. Nadat Van Daalen de laatste jaren vanuit De Lutte opereerde, keert de nieuwe onderneming terug naar de oorspronkelijke vestigingsplaats Oldenzaal. Daar betrekt het nog deze week een huurpand.
Van Daalen Montage Lutte hield zich voornamelijk bezig met de montage van onder meer zonnepanelen en deed dat eigenlijk vooral in opdracht van bedrijven.

Kelderende vraag

De afgelopen maanden gingen in Overijssel reeds meerdere zonnepanelenbedrijven op de fles. Onder meer doordat door alle onduidelijkheden over onder meer de teruglevering van zonne-energie aan het energienet de vraag naar panelen ineens dramatisch kelderde.
In andere faillissementen kwam het voor dat klanten een aanbetaling hadden gedaan, waarna ze door het bankroet met lege handen dreigen achter te blijven. Maar volgens curator Metin Inan zijn er in het faillissement van Van Daalen geen particulieren gedupeerd.

Belastingschuld

Van Daalen Montage begon ooit in 1990 als eenmanszaakje vanuit Oldenzaal om later te verhuizen naar De Lutte. Het bedrijf kent een wat grillige geschiedenis, waarbij het met name tijdens de crisis rake klappen kreeg. De coronapandemie was er een teveel.
Zoals onlangs gemeld, was er sprake van een belastingschuld van 275.000 euro. Er was al een begin gemaakt met het aflossen, maar het ging alsnog mis toen duidelijk werd dat het personeel moest worden betaald volgens de duurdere metaal- in plaats van de bouw-cao. Daarop zag het bedrijf geen andere uitweg dan het faillisssement aan te vragen.
Nadat het bankroet was uitgesproken, heeft het bedrijf met het oog op de beoogde doorstart de afgelopen weken gewoon doorgewerkt.

Terug naar Oldenzaal

Nadat Oldenzaal van oudsher de uitvalsbasis was, verhuisde Van Daalen enkele jaren geleden naar De Lutte. De nieuwe firma keert terug naar Oldenzaal.
In 2019 opende het bedrijf een tweede vestiging in Haarlem, maar omdat dit dochterbedrijf zelfstandig opereert, bleef het buiten het faillissement. Het bedrijf in Haarlem richt zich vooral op particuliere klanten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.