Nieuws

112 Nieuws: Autobestuurder raakt gewond bij aanrijding met bestelbus in Rijssen

In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112 nieuws van woensdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

15.08 uur | Autobestuurder gewond na aanrijding met bestelbus

Een autobestuurder is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Wijnand Zeeuwstraat ter hoogte van de Paulus Pottersstraat in Rijssen. De automobilist merkte een voor hem rijdend busje te laat op en kon niet meer afremmen om een botsing te voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel in een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. meegenomen. Beide wagens liepen schade op.

11.17 uur | Zolder onbewoonbaar na brand Deventer

Bij een woonhuis aan de Rielerweg in Deventer is vanochtend brand uit gebroken op zolder. Er was veel rookontwikkeling maar de brandweer had het vuur snel onder controle. Volgens de brandweer leek het vuur ontstaan in een kledingkast. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest.
Het gaat om een huis dat is opgedeeld in meerdere kamers, met verschillende huurders. De bewoner van de zolderkamer waar de brand is ontstaan was niet thuis, andere kamerbewoners konden tijdig het pand verlaten. Er raakte niemand gewond.
De zolderkamer is volgens de brandweer onbewoonbaar en vreest dat de andere kamers door rook- en waterschade dat ook zijn. De verzekeraar van de eigenaar van het pand zal op zoek gaan naar (tijdelijke) vervangende woonruimte voor de bewoners.
De brand is vermoedelijk ontstaan in een kleidingkast en veroorzaakte veel rook.
De brand is vermoedelijk ontstaan in een kleidingkast en veroorzaakte veel rook. © Rens Hulman

7. 00 uur | Auto bij Wijhe raakt van weg door regenval

Hevige regenval heeft op de N337 tussen Olst en Wijhe voor blikschade gezorgd. Een bestuurder van een auto verloor daar vanochtend de macht over het stuur en raakte van de weg. Volgens de politie was aquaplaning vermoedelijk de oorzaak.
De bestuurder ramde met zijn auto een hek uit de grond en eindige 180 graden gedraaid in de berm. De man is enige tijd in een ambulance behandeld, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Aquaplaning ontstaat bij veel regen op het wegdek. De banden kunnen het water dan niet snel genoeg afvoeren, waardoor een dunne laag water ontstaat tussen de wielen en het wegdek. Het contact met het asfalt wordt verbroken, waardoor bestuurders tijdelijk geen controle meer hebben over de auto.
De auto ramde een hek uit de grond en belandde 180 graden gedraaid in de berm.
De auto ramde een hek uit de grond en belandde 180 graden gedraaid in de berm. © Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.