nieuws

Deventer glimt van trots als 'Evenementenstad van het Jaar'

Deventer glimt van trots nu de stad is uitgeroepen tot 'Evenementenstad van het Jaar'. "De bekroning voor jarenlang keihard werken door het VVV-evenementenbureau", aldus Emmy Strik van het Dickens Festijn.
Met het Dickens Festijn, Deventer Op Stelten en de grootste boekenmarkt van Europa heeft Deventer drie troefkaarten van nationale allure in handen. "Ik zou willen zeggen: eindelijk en terecht", zegt Debby Verheijen van het Deventer Koekhuisje op de Brink over de prijs die nu is binnengehaald.

Deze prijs overstijgt alles

Dat geluid hoor je meer in de binnenstad; eindelijk..... Want Deventer dingt al jaren mee naar de belangrijkste evenementenprijzen. Vorig jaar werd Deventer Op Stelten nog verkozen tot beste stadsevenement. Maar deze prijs overstijgt alles. "Geweldig voor de stad en geweldig voor de horeca", zegt horecabaas Jan Kuiper daarover.
Bert Bosman, al 30 jaar eigenaar van een muziekwinkel in de stad: "Toeristen zeggen altijd; wat hebben jullie een geweldige stad. Ze komen na het bezoeken van een evenement ook altijd een keer terug. Hartstikke goed voor de economie van de stad."
Emmy Strik, grondlegger en kwaliteitsbewaker van het Dickens Festijn, besluit: "De jury heeft de samenwerking tussen de organisatie en de mensen in de stad geroemd. Daar ben ik trots op. Maar dit is vooral de prijs van Anjo de Bont en Hein te Riele van het VVV-evenementenbureau."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.