Nieuws

Thomas Walder stopt als wethouder van Deventer: "Het is niet meer goed voor mij en mijn gezin"

Thomas Walder
Thomas Walder © Gemeente Deventer
Thomas Walder heeft aangekondigd na zes jaar als wethouder van de gemeente Deventer te stoppen. Eind dit jaar wil hij het stokje overgeven aan een partijgenoot van D66. De reden voor zijn besluit om de stoppen is de impact die het 'zware vak' van wethouder op zijn privéleven heeft.
Walder is in Deventer verantwoordelijk voor het gemeentebeleid met betrekking tot economie, milieu en duurzaamheid. Dat is een pittige portefeuille, die hem actueel dwingt om strijd te leveren met provincie Overijssel over de plaatsing van windmolens. Gedeputeerde De Bree dwingt Deventer in het kader van de Regionale Energie Strategie om acht windturbines neer te zetten. Deventer wil maximaal vier windmolens op eigen grondgebied.

Meer aandacht voor gezin

Maar de onenigheid met de provincie is niet mede een reden voor Walder om het bijltje erbij neer te gooien, zo laat hij weten. Hij wil voorkomen dat zijn privéleven in de verdrukking komt en stelt zijn gezin voorop. Walder woont samen met zijn vriendin. Hij heeft twee kinderen van 9 en 7 jaar en hen meer aandacht kunnen geven, is een belangrijke afweging om te stoppen als wethouder.
Dat is dan bijna 10 jaar, want voordat Walder in 2018 wethouder werd in Deventer was hij van 2014 – 2018 ook al wethouder in de gemeente Hellendoorn. “Ik wil me altijd voor de volle 100 procent kunnen geven, maar ik merk dat het na bijna 10 jaar niet meer goed is voor mij en mijn gezin. Bovendien wil ik voorkomen dat de kwaliteit van mijn werk hieronder gaat lijden. En dit vak kun je niet op halve kracht doen, vandaar mijn besluit.’

Reactie burgemeester

In een eerste reactie zegt burgemeester Ron König: "Thomas heeft zich altijd met veel energie en enthousiasme ingezet voor de economische ontwikkeling van Deventer. Ondernemers konden altijd op hem rekenen en in de coronaperiode heeft hij met veel creativiteit ondernemers ondersteund..”
Hoewel hij zijn vertrek nu bekend heeft gemaakt, wil Walder zijn partij D66 de tijd geven om een opvolger te selecteren. Walder verwacht dat hij in de kerstvakantie zijn portefeuille overdraagt aan zijn opvolger.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.