Actievoerders eisen dat Staphorst alle aanklachten tegen boer met hamer laat vallen

De man die vorige week met een voorhamer de raadszaal in Staphorst binnenstormde, heeft zijn straf al meer dan genoeg gehad. Dat vindt een groep van zo'n 25 actievoerders. Zij eisten vanavond tijdens de raadsvergadering in Staphorst dat alle aanklachten tegen de man vervallen.Â

De man is al jaren verwikkeld in een juridisch gevecht met de gemeente Staphorst. Vorige week sloegen de stoppen bij hem door en stormde de man met een hamer de raadszaal binnen. Eenmaal in de raadszaal kwam de man snel bij zinnen. Hij liet de hamer vallen en ging weer terug naar huis. Daar hield de politie hem later aan. De man zat vervolgens drie dagen in de gevangenis. 

Actiegroep dreigt met demonstraties

Vanavond togen zo'n 25 actievoerders op de trekker naar de raadszaal in Staphorst. Ze overhandigden een brief aan de burgemeester waarin ze hun ongenoegen kenbaar maken over het voorval van vorige week. "We vinden het diep triest dat iemand uit onze gemeente zo ver is gekomen om dit te doen, door toedoen van B en W en de gemeenteraad. Jaren van opgekropte woede komen hier tot uiting."

In de brief eisen de actievoerders dat alle aanklachten tegen de man moeten komen te vervallen. Doet de gemeente dat niet, dan volgen demonstraties, zo waarschuwen de actievoerders. Ook wil de actiegroep dat de gemeente opnieuw naar de kwestie met de familie kijkt. 

Gemeente reageert op korte termijn

Burgemeester Segers kwam vanavond tijdens de raadsvergadering naar buiten om de brief in ontvangst te nemen van de actievoerders. Hij beloofde de groep dat hij op korte termijn op hun eisen terugkomt. 

De boer ligt met Staphorst in de clinch over zijn boerderij. De gemeente heeft volgens hem zonder overleg de agrarische bestemming veranderd in een woonbestemming. Daardoor kan de jonge boer zijn bedrijf niet langer runnen. Hij claimt zwaar tegenwerkt te worden door de gemeente en vreest dat hij met zijn gezin met vier kinderen op straat komt te staan. 

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Staphorst Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren