Nieuws

OM eist 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging in ontuchtzaak tegen oud-directeur Kanjer Wens

12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen ontuchtverdachte Peter V.
12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen ontuchtverdachte Peter V. © Omroep Flevoland
Het Openbaar Ministerie eist twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen ontuchtverdachte Peter V. Ook wil het OM dat de oud-directeur van de stichting Kanjer Wens, als hij eenmaal vrijkomt, vijf jaar lang geen contact opneemt met zijn slachtoffers uit onder meer Hengelo, Hilversum en Almere.
De 55-jarige Peter V. uit Almere wordt verdacht van meerdere strafbare feiten, waaronder ontucht met dertien minderjarige jongens en het maken van kinderporno. Dat deed hij in de tijd als directeur van Kanjer Wens, een stichting die zich inzette voor kwetsbare kinderen, en daarvoor als voetbaltrainer. Sommige jongens leerde hij via-via kennen, meldt Omroep Flevoland.
Gisteren was de eerste zittingsdag, toen zijn de feiten behandeld en maakten ouders en enkele slachtoffers gebruik van hun spreekrecht. Zojuist, tijdens de tweede zittingsdag in de rechtbank in Lelystad, hoorde Peter V. de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De officier van justitie wil dat de verdachte, die hij betitelt als een 'seksueel roofdier op zoek naar een prooi' voor twaalf jaar in de cel verdwijnt.

'Jongens beschermen'

Daarnaast eist het OM tbs met dwangverpleging. "We moeten kijken naar de toekomst. Niet alleen de slachtoffers, ook andere jongens moeten worden beschermd tegen Peter V.", aldus de officier van justitie. Wordt de oud-directeur van Kanjer Wens schuldig bevonden, dan wil het OM bovendien dat V. een contactverbod van vijf jaar krijgt. Dat verbod moet ingaan op het moment dat hij op vrije voeten komt.

Advocaat vraagt vrijspraak

Applaus klonk van de publieke tribune nadat de strafeis was uitgesproken. Vervolgens bleef het publiek massaal uit protest weg toen de advocaat aan haar pleidooi begon. Ze vraagt voor alle verdenkingen vrijspraak vanwege het ontbreken van bewijs. "Als je kijkt naar alle dossiers is er geen enkele directe ooggetuige."
De verklaringen van slachtoffers zouden volgens de advocaat onjuist en onbetrouwbaar zijn. "Er is pas tegen V. aangifte gedaan toen de zaak in de media kwam." Dat zou de verklaringen hebben beïnvloed. Beelden waarop te zien is dat V. seks heeft met een 16-jarige jongen zouden niet door de verdachte zelf gefilmd. Hiervoor vroeg de advocaat eveneens vrijspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.