Vrouwen van Overijssel hebben de grootste borsten in Nederland

Vrouwen in Overijssel hebben de grootste borsten van ons land. Die conclusie kan getrokken worden uit een onderzoek van Europa's grootste online erotiekwarenhuis Pabo.nl.

De cupmaten D, E en F worden in de provincie Overijssel het meest verkocht. Ook de Drentse dames bestellen bij voorkeur de grotere maten. In Zeeland is de vraag naar beha's met de kleinste cupmaat A het grootst, bijna 10 procent. Maar met hetzelfde percentage is er onder de Zeeuwse dames ook veel vraag naar de grootste cupmaat F.

Overijssel koploper in het bestellen van beha's cup D

Vrouwen in Flevoland bestellen de meeste B-cups (30 procent), terwijl vrouwen in Utrecht cup C het meest aanschaffen: 29 procent. Overijssel is koploper als het om de verkoop van cup D gaat (ruim 30 procent), maar dus ook als de grotere cupmaten D, E en F bij elkaar opgeteld worden blijft Overijssel koploper 'grote maten'. Groningen is met bijna 12 procent dominant in cup E.

Volgens seksuologe Kaat Bollen is de cupmaat van vrouwen genetisch bepaald. "Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen." Ook hormonen in het eten en het grondwater zijn hierop van invloed.

Overijsselse mannen willen extra sterke condooms
Er is door Pabo.nl ook onderzoek gedaan naar de aftrek van speciale condooms. Mannen uit Noord-Holland bestellen het meest de grootste maat XXL. In Overijssel vinden extra sterke condooms, die vooral door homo's gebruikt worden, het gretigst aftrek. Friezen hebben een voorkeur voor condooms met een smaakje.

Meer over dit onderwerp:
borsten beha vrouwen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren