Nieuws

Noordwijker Huub Salman al vijftig jaar voor dag en dauw met bloemen op de Deventer markt

Huub Salman staat vandaag exact 50 jaar met bloemen op de Deventer zaterdagmarkt,
Huub Salman staat vandaag exact 50 jaar met bloemen op de Deventer zaterdagmarkt, © RTV Oost / Bart Kieft
Al een halve eeuw lang rijdt Noordwijker Huub Salman (77) voor dag en dauw met een vrachtwagen vol bloemen naar de Deventer zaterdagmarkt. Omdat hij op die manier al vijftig jaar lang vreugde, troost en mooie kleuren naar de Deventer Brink brengt, werd hij vandaag in het zonnetje gezet.
Een halve eeuw voor dag en dauw met bloemen op de Deventer markt: Huub Salman uit Noordwijk
Geen bloemen voor de bloemenverkoper, maar een doos met bier, ballonnen en andere bijzonderheden. Overhandigd door wethouder Thomas Walder van economie. "Een geweldige prestatie", aldus de wethouder. "Vooral ook omdat u altijd een goed humeur meeneemt en zeer gewaardeerd wordt door de collega's."

Ontroering

Ook van de marktmeesters kreeg Salman felicitaties en cadeaus. Het zorgde voor ontroering, helemaal toen bleek dat vrijwel zijn gehele familie vanuit Noordwijk naar Deventer was afgereisd voor deze bijzondere gelegenheid.
"Deventer voelt na al die jaren als thuiskomen", zegt de goedlachse Salman. "Het is in mijn genen gaan zitten. En als ik heel eerlijk ben - ik zal niet in detail treden - de mensen zijn hier in Deventer veel vriendelijker dan in Noordwijk.".

Nog vijf jaar

Hoe lang hij nog vol gaat houden tussen de hyacinten, chrysanten en andere bloemen? "Nog vijf jaar, als de gezondheid het toestaat. Dan ben ik 82". Nog een laatste vraag, tenslotte: wat zijn de mooiste bloemen? "Rozen en tulpen natuurlijk, echt Hollands."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.