Nieuws

Ook in Overijssel kan de schoen weer worden gezet: Sinterklaas is weer in het land

In Daarlerveen kwam Sinterklaas binnen in een motorbootje.
In Daarlerveen kwam Sinterklaas binnen in een motorbootje. © RTV Oost
In verschillende plaatsen in Overijssel is Sinterklaas vandaag binnengehaald. Dat is voor zover bekend zonder problemen verlopen. Ook in Daarlerveen werd Sinterklaas vandaag onthaald. Tientallen kinderen trotseerden het slechte weer om de goedheiligman en zijn Pieten welkom te heten in het dorp.
Sinterklaasintocht Daarlerveen
Hij staat letterlijk te stuiteren langs het water van kanaal Almelo-De Haandrik waar niet zo veel later Sinterklaas op een boot langs moet komen om aan te meren in Daarlerveen. De 4-jarige Mick trotseert met zijn rode pet het slechte weer. Nee, zijn schoen heeft hij nog niet gezet en ook een verlanglijstje moet nog gemaakt worden. Tijd zat ook nog natuurlijk ,want het duurt nog ruim twee weken voor het pakjesavond is.

Knuffelkrokodil

Maar Mick weet al wel wat er bovenaan dat nog te maken lijstje komt te staan: een knuffelkrokodil. "Krokodillen kunnen heel snel zwemmen", zegt hij wijzend op het water waar Sinterklaas zo meteen doorheen zal varen. Want daar is alle aandacht op gericht. Mick kijkt om de verslaggever heen om te zien of Sinterklaas er al aan komt.
In Daarlerveen waren er vooral roetveegpieten, maar ook een enkele zwarte piet. Een bewuste keuze van de organisatie.
In Daarlerveen waren er vooral roetveegpieten, maar ook een enkele zwarte piet. Een bewuste keuze van de organisatie. © RTV Oost
De goedheiligman staat kaarsrecht op een kleine speedboot als hij onder toejuichingen van de kinderen aan komt varen. "Wat een barre tocht hier naar toe", meldt de goedheiligman terwijl hij door een medewerker van de organisatie uit het motorbootje wordt geholpen dat hem naar Daarlerveen heeft gebracht. Van daaruit gaat het snel naar binnen, waar een heel programma is opgetuigd voor Sinterklaas.

Zwarte pieten

Sinterklaas wordt in Daarlerveen vergezeld door roetveegpieten, toch is er ook een enkele zwarte Piet te zien. Dat had de organisatie eerder ook al aangekondigd. Mogelijk zou op het laatste moment beslist worden dat er, naast de roetveegpieten, ook nog één of twee zwarte Pieten bij zouden zijn.
De organisatie van de intocht kijkt met een tevreden gevoel terug op de aankomst van Sinterklaas in het dorp. Een woordvoerder laat weten dat de intocht goed is verlopen. Dat er wel een paar zwarte Pieten in Daarlerveen te zien waren, komt omdat de organisatie heeft gekozen voor een afspiegeling van de mening van de inwoners van het dorp. De organisatie wil op deze manier de verandering onder de Pieten rustig laten verlopen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.