nieuws

Speelgoedbank in Nieuwleusen dicht, geen speelgoed meer voor 173 kinderen

Speelgoedbank sluit de deuren
De Speelgoedbank Nieuwleusen stopt. Over twee weken gaan de deuren dicht. Het gratis onderkomen is verkocht en moet worden opgeleverd.  
De speelgoedbank werd 2,5 jaar geleden opgericht voor kinderen van minima in de gemeente Dalfsen. Die konden één keer per maand en voor verjaardagen, sinterklaas en kerst gratis speelgoed krijgen. Maandelijks maken 173 kinderen daar gebruik van.

Sneller verkocht

Duidelijk was al dat de speelgoedbank zou moeten verhuizen als de hal aan de Kalkovenweg verkocht zou worden.
Sepers dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen toen het bedrijfspand van ruim een miljoen euro twee weken geleden in de verkoop ging, maar er bleek al heel snel serieuze belangstelling en inmiddels is de hal verkocht. Hij is op zoek naar een nieuwe gratis locatie, maar vindt daarvoor geen gehoor bij de gemeente Dalfsen.

Handreiking

Die wil de speelgoedbank financieel helpen als die samengaat met de voedsel- en kledingbank. De drie zijn er tot nog toe samen niet uitgekomen. Wethouder Von Martels van Dalfsen is geschrokken dat het doek al op 1 november valt voor de speelgoedbank. Hij wil nu met Sepers om tafel om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.