Overig

Deze week in Buitenkans: een stoffige bever en modderige klaslokalen

In de twaalfde en laatste aflevering van het RTV Oost-programma Buitenkans neemt ecoloog Piet Bremer je mee naar educatieve projecten in Twente. Hier vergroenen schoolpleinen en valt er veel te zien en leren in museum Natura Docet. Buitenkans zie je dinsdag 21 november om 17.10 uur. De aflevering wordt dezelfde dag en op zondag 26 november meerdere keren herhaald.
Natuur en Milieu Overijssel stimuleert educatie over de natuur en daarom neemt Piet Bremer ons mee naar het oudste natuurhistorische museum van Overijssel, Natura Docet in Denekamp. Hier kun je bijzondere dieren van dichtbij zien, omdat ze zijn opgezet. Het museum heeft ook de laatste bever van Nederland in bezit. "Hij is wat stoffig, maar deze bever is doodgeknuppeld in Zalk in 1826.”
Bijna 200 van de 600 schoolpleinen in Overijssel zijn inmiddels vergroend. Natuur en Milieu Overijssel kan hierbij helpen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen op school in aanraking komen met de natuur, er minder gepest wordt. Ook bevordert het de creativiteit en leren kinderen om echt hun fantasie te gebruiken. Veel scholen en ouders moeten wennen aan de vieze kleren en de modder in het klaslokaal, maar de voordelen zijn groot. Op de basisschool De Kerkewei in Rossum heeft de Natuur en Vogelwerkgroep De Grutto samen met de leerlingen fruitbomen en een wilgenkoepel geplaatst.
Nieuwsgierig naar deze aflevering geworden? Bekijk alvast de videopromo:
De twaalfde en laatste aflevering van Buitenkans zie je dinsdag 21 november om 17.10 uur op TV Oost. Het programma wordt dezelfde dag en op zondag meerdere keren herhaald. Online terugkijken kan op rtvoost.nl/buitenkans. Buitenkans wordt gemaakt door Jauke Boerdam en Marcus Ganzevles, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten, Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.