Nieuws

Sinterklaas kan niet afmeren in Wijhe door hoogwater in IJssel

Fietsen bij de jachthaven in het water door de hoge waterstand in de IJssel
Fietsen bij de jachthaven in het water door de hoge waterstand in de IJssel © RTV Oost / Bart Kieft
Door het hoge water in de IJssel kan Sinterklaas komende zaterdag niet afmeren in Wijhe. De goedheiligman zou met 250 kinderen en hun ouders vanuit Deventer naar Wijhe varen. Die trip gaat dus niet door. De organisatie van de intocht in Wijhe kijkt naar een alternatieve manier om Sinterklaas alsnog in Wijhe te krijgen.
Noodbrug bij de Deventer jachthaven vanwege het hoge water in de IJssel
Door het hoge water zijn (delen van) uiterwaarden in het Overijsselse stroomgebied van de rivier inmiddels ondergelopen. Het pontje Wijhe-Veessen is door de hoge waterstand uit de vaart genomen. Bij de jachthaven in Deventer is een noodbrug aangelegd waardoor de jachthaven vanaf de wal bereikbaar blijft.
Noodbrug in verband met het hoge water in de IJssel bij de Deventer jachthaven.
Noodbrug in verband met het hoge water in de IJssel bij de Deventer jachthaven. © RTV Oost / Bart Kieft
Op dit moment is de waterstand in Deventer 5.34 meter boven NAP (maandag 20 november, 14.00 uur). Het rivierwater gaat eind van de week volgens de verwachting weer zakken en blijft in Deventer onder de 6.00 meter boven NAP. Daarmee komt het water niet alarmerend hoog. Bij een waterstand van 6.30 boven NAP overstroomt de Wellekade in Deventer. Dat is sinds de werkzaamheden voor het project Ruimte voor de Rivier niet meer voorgekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.