Betaald voetbal

De Oosttribune met FC Twente-trainer Oosting: “Of wij titelkandidaat zijn?”

Joseph Oosting zit op De Oosttribune
Joseph Oosting zit op De Oosttribune © Orange Pictures
Ambitieus is Joseph Oosting zeker, maar FC Twente dat mee gaat doen om het kampioenschap in de Eredivisie? Dat is ook de oefenmeester van de Tukkers een brug te ver. Het is één van de vele zaken waar Oosting zijn licht over liet schijnen in De Oosttribune. De uitzending is hieronder terug te kijken.
“Ik was zeker verbaasd dat FC Twente mij belde”, steekt de oefenmeester van wal. “Het ging het goed bij RKC, waar ik het erg naar mijn zin had. Ik had zelfs al bijgetekend. Alleen toen belde Jan Streuer… Ik had direct een heel warm gevoel bij deze club. Als je ziet hoe het voetbal leeft in deze regio: dit past gewoon perfect bij mij.”
Oosting, woonachtig in Oldenzaal, heeft inmiddels ervaren hoe FC Twente door de aderen stroomt in Twente. “Ik ga hier en daar wel op de foto. Daar voel ik me soms wat ongemakkelijk bij als ik bijvoorbeeld naar de Albert Heijn ga, maar aan de andere kant is het ook heel erg mooi. Het zegt eigenlijk alles over het bolwerk FC Twente.”

Titelkandidaat en winterse transfers

FC Twente heeft zich halverwege november knap in de bovenste regionen van de Eredivisie genesteld. Ondanks goed voetbal, onnodig puntenverlies en een mogelijk dus nóg hogere positie, blijft de geboren Drent met beide benen op de grond staan.
“Ik vind niet dat wij een titelkandidaat zijn. We moeten wel realistisch blijven”, stelt Oosting, die ook ingaat op eventuele winterse transfers in Enschede. “Als wij een ‘wapen’ erbij kunnen krijgen is dat een optie, maar dan moet het wel een key player zijn. Om welke positie het dan gaat? Dan moet je denken aan een aanvaller inderdaad, maar laten we eerst maar eens kijken waar we in de winterstop staan.”
“Onze doelstelling is om het net zo te doen als vorig jaar: Europees voetbal halen. Alleen onze ambitie ligt hoger. We willen ons nestelen bij de echte top.”

Luxeprobleem

Met dat verlangen in het achterhoofd is het een fijne welkomer dat Oosting na de interlandbreak weer de beschikking heeft over bewezen krachten Joshua Brenet en Gijs Smal. De backs stonden veel wedstrijden buitenspel door blessureleed. Of er daarmee een luxeprobleem onstaat voor Oosting?
“Het is heel simpel: iedere week kijken we naar de trainingsweek, tegen wie we spelen en waar de kansen liggen. Zo is Sampsted defensief sterk en taakbewust. Brenet is op zijn beurt heel belangrijk in de aanval. En dan hebben we ook nog Regeer, Kjølø en Eiting. Het is heel erg divers. Kortom, er is heel veel concurrentie. En dat is ook alleen maar goed, want dan moeten ze iedere week laten zien dat ze horen te spelen”, aldus Oosting.
Joseph Oosting ging in De Oosttribune ook in over de rol van Sem Steijn: "Hij moet vooral zichzelf blijven"
Joseph Oosting ging in De Oosttribune ook in over de rol van Sem Steijn: "Hij moet vooral zichzelf blijven" © ANP

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.