Nieuws

Forum voor Democratie annuleert campagne-avond in Zwolle na aanval op Baudet

Forum voor Democratie laat Zwolle vanavond links liggen na aanval op Baudet
Forum voor Democratie laat Zwolle vanavond links liggen na aanval op Baudet © RTV Oost
De campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie die vanavond zou worden gehouden in Schouwburg Odeon in Zwolle, gaat niet door. Lijsttrekker Thierry Baudet werd eerder vandaag in een Gronings café op zijn hoofd geslagen met een bierfles. Het is de tweede keer in korte tijd dat Baudet is aangevallen.
"In verband met de gezondheid en veiligheid van Thierry Baudet zijn we genoodzaakt om het evenement in Zwolle af te gelasten", meldt de partij. "Het spijt ons voor alle mensen die vanavond zijn gekomen."
Baudet werd na de aanval naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. "Zojuist is Thierry door een traumachirurg behandeld in het UMCG. Hij is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt", meldt de partij op X.
Volgens de politie is er inmiddels een verdachte aangehouden. De politie wil tegenover RTV Noord nog geen informatie geven over de aangehouden persoon.

Afgelast

De bijeenkomst die vanavond in Zwolle zou zijn, was onderdeel van een campagnetour van Forum voor Democratie. Er waren al veel geïnteresseerden op de avond afgekomen, zag een verslaggever van RTV Oost die ter plaatse was.
"Schandalig wat er is gebeurd", zei een jongere die de avond wilde bezoeken. "Mensen accepteren het blijkbaar niet dat hij een duidelijke mening heeft." Een ander: "Het kan echt niet wat er gebeurd is."
De aanval op Baudet in Groningen eerder vandaag:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.