FC Twente Vrouwen stunt met uitschakeling Bayern München in Champions League

FC Twente Vrouwen heeft vanavond voor een stunt gezorgd door de Duitse landskampioen Bayern München uit te schakelen in de eerste ronde van de Champions League. Na de 1-1 van vorige week in Enschede, werd het in München 2-2.
Nadat Bayern de eerste kans kreeg via Miedema, was het FC Twente dat op voorsprong kwam na een klein kwartier. Roord maakte een mooie actie en schoot via de paal de 0-1 binnen. Even later probeerde Roetgering het van afstand en keeper Korpela hield de bal met moeite uit haar doel. Het was echter de thuisploeg die even later op gelijke hoogte kwam. Erman gleed de bal achter haar eigen keeper en bezorgde Bayern daarmee een treffer. Kort voor rust was Ubachs nog alert op een inzet van Behringer en even later was het rust; 1-1.
Tien minuten na rust kwam Twente voor de tweede keer op voorsprong. Roetgering mocht aanleggen vanaf de stip na hands van Lewandowski en faalde niet. En dus moest Bayern twee keer scoren om de volgende ronde te halen. Een kwartier voor het einde kwam de ploeg opnieuw op gelijke hoogte. Behringer benutte ook een strafschop en zorgde voor de 2-2. In de slotfase ging Bayern op zoek naar de winst en was het enkele keren dichtbij, maar scoren deed de ploeg niet meer en dus plaatst FC Twente Vrouwen zich voor het eerste in de historie voor de tweede ronde van de Champions League.

Loting

De loting voor die tweede ronde, de achtste finales, is komende maandag om 13.30 uur in het Zwitserse Nyon. De wedstrijden worden gespeeld op 11, 12, 18 en 19 november.