nieuws

Projecten uit Overijssel krijgen geld uit Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

Winnaars Grolsch Vakamanschap is Meesterschap Fonds
Winnaars Grolsch Vakamanschap is Meesterschap Fonds
Tien projecten uit Overijssel en Gelderland hebben gisteravond een bijdrage ontvangen uit het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds.Â
Het fonds is in het leven geroepen ter gelegenheid van het 400-jarig jubileum van de bierbrouwerij. Het fonds heeft als doel om 'vakmanschap'in in de breedste zin van het woord te ondersteunen in Twente en de Achterhoek. Iedereen kan een initiatief aanmelden bij het fonds. Zo'n 50 initiatieven werden voor de eerste editie aangemeld. 

Succesvol starten

Grote winnaar werd East Dutch Textiles, van de Enschedese stichting Comsocial. De stichting wil ontwerpers helpen bij het succesvol starten van eigen bedrijfjes. De stichting kreeg een bedrag van 7.500 euro uit het fonds. Andere bedrijven en instellingen uit Overijssel en Gelderland kregen bedragen variërend van 1250 euro tot 5.000 euro. 

Nieuwe ronden, nieuwe kansen

Ook volgend jaar zullen projecten door het fonds worden 'beloond' met een bijdrage. De inschrijving voor komend jaar start op 1 januari 2016. Net als dit jaar zullen alle inschrijvingen worden beoordeeld door een jury. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.