nieuws

Sharon en Linda staan op de Boerinnenkalender: 'Mijn vader zei dat ik nu nog een mooi figuur heb'

"Ze zeiden tegen mij dat ik het toch niet zou doen. Nou dan doe ik het juist wel!" Linda de Greef uit Diepenheim staat, net als Sharon Snijders uit Geesteren op de Boerinnenkalender 2016 die morgen gepresenteerd wordt.Â
Trots zijn ze beiden op hun plekje op de kalender. Linda staat bij november en Sharon sluit het jaar af als de maand december. Morgen is de releaseparty en wordt de kalender verkocht.

"Nooit weer zo'n figuur"

Beide modellen kregen vanuit huis steun om deel te nemen aan de spannende fotoshoot. "Ik hou wel van een uitdaging, maar stond op het laatst toch nog even te twijfelen", vertelt Linda. "Maar mijn vader zei: je hebt nu nog zo'n mooi figuur. Dat heb je over tien jaar ook niet meer."
Ook Sharon kreeg steun: "Mijn ouders vinden het heel leuk. Ik kreeg veel stimulatie dat ik het juist wel moest doen."

Wel even wennen, maar blij met resultaat

De eerste reacties op de foto's zijn positief. Sharon en Linda krijgen veel respons van vrienden en familie en zijn trots op het resultaat. 
"Het was wel even wennen, want je ziet ook mijn billen", vertelt Sharon. "Dan denk je wel: ben ik dat! Maar ik vind het hartstikke mooi."
Ook Linda is blij met haar verschijning: "Ik sta er lekker stoer op, zoals ik ben. Ik hoop wel dat ik over 20 jaar nog zo'n figuur heb."
Hoewel de moeder van Linda wel even moest wennen aan de foto's is de rest van de familie om. Bij Sharon ging het ook snel: "Mijn vader wil er één in de varkensstal en één in de koeienstal."

Veel aandacht

Vorige week kwam de kalender voor het eerst in de publiciteit. Dat leverde gelijk veel media-aandacht. Radio Veronica, Piet Paulusma, De Telegraaf, Radio 538 en RTV Oost.
"Ik had niet verwacht dat er zoveel aandacht kwam", zegt Sharon. "De pers komt gewoon naar je toe. Het ging heel hard en er komt veel op je af."

Echte boerinnen

Op de vraag of de dames ook echt op de Boerinnenkalender thuishoren is een duidelijk antwoord: We hebben hier te maken met echte boerinnen. 
Bij Linda thuis staan er tien paarden op stal en de ouders van Sharon hebben een gemengd bedrijf met varkens en koeien. Sharon helpt zelfs mee met melken, rijdt trekker en helpt haar vader regelmatig.
Ook zijn beide modellen niet bang voor een motor of machine. Sharon doet mee aan trekkertrekwedstrijden en Linda crost regelmatig in een auto.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.