nieuws

Avonturenpark Hellendoorn vindt gefilmde inbraak 'jammer en gevaarlijk'

StukTV in de wildwaterbaan van Hellendoorn
StukTV in de wildwaterbaan van Hellendoorn
"Het is gevaarlijk en een slecht voorbeeld voor hun jonge kijkers", zegt Rene Peul, marketing-manager van Avonturenpark Hellendoorn. Hij reageert daarmee op een video van online kanaal StukTV, waarin drie jongens inbreken in het pretpark en met een rubberboot de wildwaterbaan in gaan.
In de video is te zien hoe de drie, verkleed als piraten, over het hek van het park klimmen en door het park lopen. Met de opblaasboot gaan ze de wildwaterbaan in. Later lopen ze verder door het park en lijkt het erop dat ze in het restaurant wat eten en drinken. Daar zie ze een medewerker, waarna ze het park uitvluchten.

Twee weken geleden ingebroken

Volgens Peul hebben de drie twee weken geleden ingebroken in het park. Medewerkers hebben toen gezien dat er mensen over het hek klommen. Gisteren, nadat de video op YouTube was geplaatst, zag hij dat het de jongens van StukTV waren.
Peul vindt het jammer dat de jongens dit hebben gedaan. "Het is heel gevaarlijk, als we die dag de wildwaterbaan hadden getest, was dat rubberbootje zeker omgeslagen. Het is een kolkende rivier." Het park was die dag gesloten en medewerkers waren bezig met onderhoud.

Veiligheid is het belangrijkste

Het park neemt geen maatregelen tegen de jongens. Er wordt wel gekeken naar de veiligheid, onder andere van het scherpe hek waar ze overheen zijn geklommen. 
In het verleden werkte het park samen met StukTV voor een uitdaging die ze wilden doen. Ze aten soep en spaghetti in de Tornado, een achtbaan van het Avonturenpark. Zijn de jongens in de toekomst nog wel welkom? "Iedereen is welkom, maar dan wel in overleg. Niemand is welkom om over het hek te klimmen", zegt Peul.

Video op YouTube

StukTV is het een na grootste Nederlandse kanaal op YouTube, met meer dan 780.000 abonnees. Er kijken voornamelijk kinderen naar de drie twintigers, die allerlei stunts uithalen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.