Nieuws

Pronk en Kemperink: "Ajje 't niet mooi vindt, kiek de andere kant moar op"

Pronk en Kemperink
Pronk en Kemperink © RTV Oost
Muzikant Arjen Pronk en cabaretier Thijs Kemperink hebben het prima naar de zin aan de stamtafel van café Rotering in Rekken. Met een stevige bak koffie en een biertje erbij hebben ze een goed gesprek. Over van alles en nog wat en natuurlijk in streektaal.
Tegenwoordig moet alles maar aan komen waaien lijkt het wel. "Doar komt een hele bult frustratie vandaan", zegt Pronk. "Veel bands wilt gelijk spelen en alles, moar ie kunt eerst better een bettie goan knooien. Ze associëren 't veels te veel met applaus en roem. Veur dat je t weet is iedereen gefrustreerd omdat ze niet meteen kriegt wat ze wult. Goa eerst 't oefenhok in, knooi'n."
Kemperink deed dat vroeger inderdaad anders: er moest voor gewerkt worden. "Ik wol drummen, toen kreeg ik een drumstel op mien verjoardag. En de kruk was 25 gulden, die kreeg ik, en de rest mos ik terugbetalen. En doar heb ik een krantenwiek veur genomen."
Pronk vult aan: "Dat vind ik zo mooi van die bluespioneers, die hadden geen geld, moar de goesting was zo groot dat ze van een toafel nog een gitaar maakten bij wieze van sprekken."
Pronk en Kemperink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.