Nieuws

Trouwjurk van Leonie uit Bathmen is spoorloos, bij wie hangt-ie in de kast?

De trouwjurk van Leonie uit Bathmen is in een stomerij verwisseld
De trouwjurk van Leonie uit Bathmen is in een stomerij verwisseld © studio Haarman
De verbijstering bij Leonie te Wierik-Roeterdink uit Bathmen was groot toen ze ontdekte dat er iets mis was gegaan met haar trouwjurk. Na haar bruiloft in september bracht ze het gewaad naar een stomerij in Deventer. Vier weken later kwam ze er achter dat de jurk die ze terug had gekregen, niet die van haar was. En nu is haar trouwjurk spoorloos.
Hoe de jurken zijn verwisseld, is voor de kersverse bruid uit Bathmen niet het belangrijkste. Ze wil gewoon heel graag de bruidsjurk terug die ze naar stomerij De Diamanten Schaar in Deventer bracht. "Ik zal hem misschien nooit meer aan doen, maar de jurk heeft veel emotionele waarde. Ik ben iemand die al als kind in de trouwjurk van mijn moeder door de kamer zwierde. En mocht het mij gegeven zijn, dan zou ik mijn dochter in die van mij willen zien".
Hoe dat kan vertelt ze in de video:
Waar is de bruidsjurk van Leonie uit Bathmen?

Stomerij

Die droom lijkt nu in duigen te vallen. En dat heeft ze wel een beetje aan zichzelf te wijten. De Bathmense geeft toe dat ze bij het ophalen van de jurk bij de stomerij niet goed gecheckt heeft of de jurk ook echt van haar was. "Ik heb hem niet uit de verpakking gehaald. Het kant aan de voorkant lijkt ook heel erg op mijn jurk. Ik zag wel dat de glitters aan de onderkant weg waren. Maar die vielen er op de bruiloft ook al af."
Thuis heeft Te Wierik-Roeterdink haar jurk met verpakking en al in de kast gehangen met het idee er snel een plekje voor te vinden. Maar toen overleed haar oma en ging haar aandacht uit naar andere zaken. Pas vier weken later bracht ze de jurk naar zolder om daar op te bergen in een speciaal voor de jurk aangeschafte kast.
"Toen ik de jurk uit de verpakking haalde, stopte mijn hart zowat. Ik ging van verwarring naar verbijstering, van boosheid naar heel veel verdriet. Echt een emotionele rollercoaster."
Toen ik de jurk uit de verpakking haalde stopte mijn hart zowat
Leonie
Nadat de emoties wat onder controle waren, heeft Leonie de stomerij gebeld. Al snel bleek dat het probleem niet snel opgelost kon worden. "Niemand heeft hetzelfde gemeld. Niemand is teruggekomen met het verhaal: 'Dit is mijn jurk helemaal niet'. Maar mijn jurk is verwisseld. Dat kan niet anders. Deze jurk is van iemand."
Bij De Diamanten Schaar weet men ook niet wat er verkeerd is gegaan. De zaak zegt slechts een doorgeefpunt te zijn. Alle kledingstukken worden doorgestuurd naar stomerij Hofstraat in Apeldoorn. Eigenaar Gert-Jan van Leeuwen zit erg met de kwestie in zijn maag.
Leonie met de trouwjurk die van iemand anders is
Leonie met de trouwjurk die van iemand anders is © Rtv Oost
"Het probleem is dat mevrouw de jurk heeft aangenomen en pas weken later aan de bel heeft getrokken. Het is daarom heel moeilijk na te gaan welke klanten op dat moment nog meer een bruidsjurk bij ons hadden en waarmee de jurk mogelijk verwisseld is. Vermoedelijk hangt ie bij iemand in de kast die niets in de gaten heeft."

Sociale media

Door haar verhaal nu te delen hoopt Leonie het mysterie op te lossen: "Ik heb de situatie, met de afbeeldingen van de jurk die ik nu in huis heb en enkele trouwfoto's, gedeeld op sociale media. Het wordt heel veel gedeeld en bekeken. Maar het verlossende bericht heb ik nog niet binnen gekregen."
Vooralsnog moet Leonie het dus doen met herinneringen aan de bruiloft, die ze omschrijft als 'Zwarte Cross meets trouwfeest'. "Het moment dat mijn man mij voor het eerst zag in deze jurk zal ik nooit vergeten. Het was ook het enige moment op de dag dat hij een traantje heeft gelaten".
De trouwjurk van Leonie
De trouwjurk van Leonie © studio Haarman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.