nieuws

Vierhonderd vluchtelingen uit Zwolle gratis naar Concertgebouw Amsterdam

Twee van de drie Syrische vluchtelingen die vanavond optreden in het Koninklijk Concertgebouw
Twee van de drie Syrische vluchtelingen die vanavond optreden in het Koninklijk Concertgebouw
Vierhonderd vluchtelingen die in Zwolle worden opgevangen, gaan vanavond gratis naar een concert in het Koninklijke Concertgebouw in Amsterdam. Jongerenvereniging van het Concertgebouw Entrée kwam met het initiatief.
Een vervoersbedrijf regelt voor de vluchtelingen gratis vervoer naar Amsterdam. Daar krijgen ze muziek voorgeschoteld van het AAA festival met het thema Breaking News over de vluchtelingenstroom. Drie muzikanten uit Syrië treden eerst op. De Syriërs, die toen in de Zwolse IJsselhallen verbleven, raakten tijdens de oorlog hun instrumenten kwijt.
De vrouwen Dorine Schoon en Hanka van Doesum regelden via een facebookactie een ud, klarinet en keyboard voor de mannen. Na het optreden door het trio is het Koninklijk Concertgebouworkest aan de beurt.

"Het zat snel vol"

Volgens een woordvoerder van het Concertgebouw zijn de vluchtelingen in Zwolle niet uitgekozen. "We hebben simpelweg een intekenlijst opgehangen waarop ze zich konden aanmelden. Het zat best snel vol." Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers is bekend met de actie, maar de actie is volledig in handen van de Amsterdamse organisatie.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.