Nieuws

112 Nieuws: Veel stormschade, boom valt op rijdende auto bij Enter

In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.50 uur | Veel omgevallen bomen door storm

Op verschillende plekken zijn door storm en rukwinden bomen omgevallen. Bij de veiligheidsregio Twente kreeg het afgelopen uur wel tien verschillende meldingen binnen.
Zo viel er in Nijverdal op de van Limbeekstraat een boom tegen een woning. Een hoogwerker van kazerne Rijssen en de zaagploeg van de kazerne Nijverdal wisten met vereende krachten de boom te verwijderen.
Een boom viel op een woning in Nijverdal
Een boom viel op een woning in Nijverdal © News United / Dick Olthof
Ook in Hengelo moest de brandweer aan de slag. Aan de Nieuwe Grensweg was een grote tak verticaal neergekomen en moest met behulp van een brandweerwagen worden omver getrokken. Brandweerlieden hebben de tak in stukken gezaagd.
De brandweer zaagde de grote tak in stukken
De brandweer zaagde de grote tak in stukken © Ginopress / Hanno Breunesse

20.03 uur | Boom valt op rijdende auto bij Enter

De zwaar beschadigde auto
De zwaar beschadigde auto © News United - Bert Kamp
Door een harde rukwind is vanavond bij Enter een boom op een rijdende auto gevallen. De bestuurder van de auto is daarbij gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto wordt met zware schade afgesleept.
Vanuit hetzelfde bosperceel was nog een boom omgewaaid. Deze kwam op de A1 terecht. Een passerende vrachtwagen heeft deze boom geraakt. Hier raakte niemand gewond en de vrachtwagen kon zijn weg op eigen kracht vervolgen.
De weg van Enter naar Goor (N347) is volledig afgesloten. Een opgeroepen traumahelikopter is geannuleerd.

16.45 uur | Auto ramt verkeersbord op N36 bij Beerze

De bestuurder heeft een verkeersbord geramd en is tegen de vangrail gebotst
De bestuurder heeft een verkeersbord geramd en is tegen de vangrail gebotst © Gert Stegeman
Een automobilist is vanmiddag gewond geraakt op de N36 bij Beerze. De bestuurder is door onbekende oorzaak van zijn weghelft geraakt, heeft een verkeersbord geramd en is tegen de vangrail gebotst.
Een traumahelikoper was ter plaatse voor medische ondersteuning. Eén persoon is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Verkeer in de richting van Almelo staat vast vanaf de rotonde Witte Paal (N48). Ook vanuit Almelo staat het verkeer vast.

13.27 uur | Zwarte rookwolken door garagebrand in centrum Nijverdal

Flinke rookontwikkeling bij garagebrand in Nijverdal
Flinke rookontwikkeling bij garagebrand in Nijverdal © News United/Bert Kamp
Flinke rookwolken trekken door de straten van Nijverdal. Die rook komt van een garage aan de Koninginnestraat die in brand staat. Brandweerkorpsen uit Nijverdal en Hellendoorn zijn met meerdere wagens aanwezig om het vuur te doven. De brandweer adviseert mensen om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.
Brandweer Twente meldde, kort nadat de wagens uitrukten, dat er geen mensen aanwezig zijn in de garage die achter een woonhuis aan de Koninginnestraat staat. Toch raakte de bewoner van die woning gewond en is er een ambulance voor hem opgeroepen.
Schuurbrand in centrum Nijverdal
Volgens omstanders was de bewoner aan het werk in de garage, waar een oldtimer staat. Die is flink beschadigd door de brand. De brandweer wist een fiets van de vlammen te redden en haalde ook een gasfles uit de schuur.
De woning aan de Koninginnestraat is met lint afgezet. Het blussen van de brand gaat naar verwachting nog even duren.

13.27 uur | File op N34 door vrachtwagen met pech

Flinke file op N34 naar het noorden door vrachtwagen met pech
Flinke file op N34 naar het noorden door vrachtwagen met pech © Persbureau Meter
De N34 richting Emmen is volledig afgesloten tussen Hardenberg en Coevorden. Een vrachtwagen met pech blokkeert de weg en zorgt zo voor een kilometerslange file. Verkeer richting het noorden wordt vlak voor Coevorden van de N34 geleid.
Automobilisten moeten rekening houden met zeker een half uur vertraging. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is nog niet bekend.

12.48 uur | Kruising in Wierden afgesloten na aanrijding

Aanrijding na voorrangsfout op Hexelseweg in Wierden
Aanrijding na voorrangsfout op Hexelseweg in Wierden © News United/Bert Kamp
Door een voorrangsfout hebben twee auto's aan het begin van de middag flinke schade opgelopen in Wierden. Een automobilist wilde op de Hexelseweg linksaf slaan naar de Piksenweg en zag daarbij een tegenligger over het hoofd. Met een flinke aanrijding als gevolg.
Politie, ambulance en brandweer kwamen op het ongeluk af en er werd zelfs een traumahelikopter opgeroepen. Maar op flinke schade aan beide voertuigen na, vielen de gevolgen van de aanrijding mee. De traumahelikopter werd afgezegd, meerdere inzittenden zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.
De kruising is afgesloten, er is een berger opgeroepen om de auto's af te slepen.

12.27 uur | Blikschade na aanrijding in Vroomshoop

Aanrijding tussen twee auto's in Vroomshoop
Aanrijding tussen twee auto's in Vroomshoop © News United/Kevin Gerrits
Twee auto's zijn vanmorgen in Vroomshoop op elkaar gebotst op de kruising van de Julianastraat met de Kennedystraat. Een inzittende is ter plaatste op verwondingen gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De schade aan beide auto's is groot. De politie onderzoekt de aanrijding.

09.19 uur | Meisje gewond bij aanrijding in Hardenberg

In Hardenberg is vanmorgen een meisje op een fiets aangereden.
In Hardenberg is vanmorgen een meisje op een fiets aangereden. © Gert Stegeman
Bij een aanrijding tussen een automobilist en een fietsster in Hardenberg is vanmorgen een meisje gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op de Witte de Withstraat. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.