Bedrijven vrezen miljoenenschade door onderhoud sluizen Twentekanaal

Bedrijven in de regio Twente krijgen met een grote strop te maken als Rijkswaterstaat in 2017 groot onderhoud pleegt aan de sluizen van het Twentekanaal bij Delden en Hengelo.

Door het onderhoud is het Twentekanaal naar verwachting 35 dagen onbruikbaar. Het is de enige route voor bedrijven die producten via het water aan- en afvoeren in Delden, Hengelo en Enschede. Verladersorganisatie EVO en Port of Twente vrezen een schadepost van 6 miljoen euro als Rijkswaterstaat er niet in slaagt om de stremming van het kanaal zo kort mogelijk te houden.

Het onderhoud aan de sluizen is noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil de werkzaamheden beperken tot 16 uur per dag. De organisaties pleiten voor een 24-uurs werkdag.

Hengelo een binnenvaartknooppunt voor het achterland. De Combi Terminal Twente slaat containers over voor tientallen bedrijven in het oosten van Nederland en Duitsland. Omdat ook deze bedrijven hun productieproces hierop moeten aanpassen, loopt de totale schade bij langer onderhoud snel hoog op.

Deel dit artikel:

Reageren