nieuws

Overijsselse leerlingen veranderen in Einsteins met pop-up museum over techniek

Leerlingen Indy en Nourah van Hengelose basisschool De Borgh tonen hun gloeilampen
Leerlingen Indy en Nourah van Hengelose basisschool De Borgh tonen hun gloeilampen
Dat een lamp licht geeft weten we allemaal, maar hoe werkt dat eigenlijk? Dat konden leerlingen in Overijssel deze week ontdekken bij techniek pop-up musea op basisscholen. Speciaal voor de Kinderboekenweek met het thema Raar maar Waar 'openden' de musea de deuren.
De musea waren een idee van onder andere Tech Your Future, een initiatief om leerlingen enthousiast te maken over techniek. Gerdien den Boer van de organisatie bezocht de Hengelose basisschool De Borgh. "De oudere kinderen kregen daar de opdracht een technologisch voorwerp van huis mee te nemen die impact hadden op hun ouders."

"Cool dat het licht kan geven"

Zo namen de jonge Hengeloërs onder andere cd's, lp's en gloeilampen mee. Indy en Nourah uit groep 7: "Het is heel cool dat het licht kan geven." De meiden hebben samen met hun klasgenootjes zelf informatiebordjes gemaakt voor elk voorwerp, zodat het op een echt museum leek.
Volgens juf Martha heeft het museum gewerkt. Kinderen willen nu meer weten over techniek: "Ze pakken andere boeken uit de kast. Kozen ze tot vorige week vooral voor leesboeken, deze week kiezen ze steeds vaker voor boeken waarin bepaalde informatie over natuur, wetenschap of techniek wordt uitgelegd."

Expositie in Techniekmuseum HEIM!

Bij eenmalig evenement blijft het niet. Leerlingen met het beste museum kunnen een ereplek krijgen in het Hengelose Techniekmuseum HEIM! Van 6 november tot en met 3 januari zijn daar de werken van de jonge Einsteins te zien.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.