Betaald voetbal

PEC Zwolle verliest thuis van RKC en valt uit linkerrijtje

PEC Zwolle heeft vanavond de zevende nederlaag van het seizoen geleden. In eigen stadion ging de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-1 onderuit tegen RKC Waalwijk en daardoor zakt de Zwolse ploeg naar plek tien in de stand van de Eredivisie.
De eerste kans was al na twee minuten voor Lennart Thy, maar zijn kopballetje ging naast. Twee minuten later mikte Younes Namli met een harde volley wel tussen de palen, maar bracht doelman Etienne Vaessen, zij het met moeite, redding.

Wel goal, niet voor PEC

Het doelpunt viel wel vroeg, maar niet voor PEC. Binnen het kwartier tikte Filip Stevanovic bij de tweede paal de 0-1 achter doelman Jesper Schendelaar. Sam Kersten dacht na een kwart wedstrijd de gelijkmaker te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.
De 0-1 van Stevanovic
De 0-1 van Stevanovic © ANP

Fraaie gelijkmaker

Na een half uur was het wel 1-1. Davy van den Berg schoot maar weer eens fraai en hard raak uit een afvallende bal na een hoekschop. Een paar minuten later was hij al dicht bij zijn tweede, maar dit keer schoot hij net voorlangs. Ook Bram van Polen was dichtbij. Zijn kopbal werd wel door Vaessen gekeerd. Het bleef bij 1-1 in de eerste helft.
PEC viert de gelijkmaker
PEC viert de gelijkmaker © Orange Pictures

RKC opnieuw op voorsprong

Een paar minuten na rust was het opnieuw RKC dat op voorsprong kwam. Chris Lokesa schoot via het been van Thomas Lam raak. Door die aanraking was Schendelaar kansloos.
Twintig minuten voor het einde zag invaller Ody Velanas zijn inzet gekeerd worden en vervolgens schoot Thy hard over. Trainer Jansen bracht pinchhitter Tolis Vellios. Die dacht nog kansrijk te zijn met een omhaal, maar raakte daarbij Jeffrey Bruma op zijn hoofd. PEC kreeg in de laatste seconden nog twee kansen op de 2-2, maar die kwam er door reddingen van Vaessen niet en dus verloor het voor de tweede keer op rij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.