Nieuws

112 Nieuws: Zwaargewonden bij aanrijding Staphorst | Dronken bestuurder botst op file

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.10 uur | Twee zwaargewonden bij ongeluk Staphorst

Bij een ongeluk op de Klaas Kloosterweg West en het Geerligsland in Staphorst zijn zondagmiddag twee personen zwaargewond geraakt. De twee zaten in een oldtimer cabrio toen de wagen in de flank werd aangereden. De wagen raakte daardoor van de weg en kwam in een sloot terecht. Daarbij vloog één van de twee inzittenden uit de auto en kwam op de weg terecht.
Eén van de twee voertuigen kwam in het water terecht
Eén van de twee voertuigen kwam in het water terecht © Persbureau NuMeppel
Beide slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf zal de oldtimer uit het water halen en afslepen. De oorzaak van het ongeluk zal worden onderzocht.

15.45 uur | Beschonken automobilist betrokken bij aanrijding Holten

Op de N350 bij Holten zijn zondagmiddag twee auto's op elkaar gebotst. Vermoedelijk heeft één van de bestuurders te laat gezien dat er een file stond voor de gesloten spoorwegovergang en botste op zijn voorganger. Daarbij is één persoon gewond geraakt en met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Uit een blaastest bleek dat één van de twee bestuurders te veel had gedronken. Deze persoon is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een uitgebreide ademanalyse.
Door de aanrijding was één rijbaan dicht
Door de aanrijding was één rijbaan dicht © News United/Bert kamp

12.55 uur | Auto gaat in vlammen op in Kampen

Op de Flevoweg in Kampen is zondagochtend een auto in vlammen opgegaan. De wagen begon tijdens het rijden te roken, waarna de vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De bestuurder kon veilig uitstappen en heeft enkele eigendommen weten te redden. De brandweer heeft het vuur geblust, waarna de door een berger is weggesleept.
De auto kan als verloren worden beschouwd
De auto kan als verloren worden beschouwd © Persbureau Overijssel / Herman van Oost

12.00 uur | Vijf verdachten aangehouden na achtervolging Almelo

De politie heeft zondagochtend vijf verdachten aangehouden in Almelo. Die vier mannen en een vrouw zaten in een auto die mogelijk betrokken was bij een inbraak in Zenderen. Omdat de bestuurder niet reageerde op een stopteken, werd de wagen klemgereden op de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo.
De politie doet onderzoek rondom de verdachte auto
De politie doet onderzoek rondom de verdachte auto © Robbie Brummer/News United
Omdat mogelijk sprake was van een vuurwapen, zijn de inzittenden met een speciale techniek uit de auto gehaald. Daarbij hebben de agenten hun dienstwapen getrokken. De vijf verdachten, vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 23 tot 43 jaar oud, zitten nog vast. Volgens de politie zijn het inwoners van Almelo.

11.30 uur | Beginnende autobrand in kiem gesmoord

De bestuurder van een bezorgauto in Westerhaar mag van geluk spreken. De vrouw reed over de N36 bij Sibculo en zag rook uit het dashboard komen. Ze zette de wagen direct stil en belde de brandweer. Nog voordat de brandweer arriveerde was het vuur vanzelf weer uit gegaan, waardoor de schade meeviel. De auto zal later worden weggesleept.
Brandweermensen hebben de auto op een veilige plek neergezet
Brandweermensen hebben de auto op een veilige plek neergezet © Freddy Gerrits/ News United

11.00 uur | Politie zoekt getuigen autobrand Enschede

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van een autobrand, afgelopen nacht in Enschede. De wagen stond geparkeerd aan de Spoordijkstraat en vloog rond kwart voor drie in de nacht in brand. De auto is volledig uitgebrand en kan als verloren worden beschouwd.
Een week eerder ging er in dezelfde wijk ook al een auto in vlammen op. Die wagen stond geparkeerd aan de Sterrenstraat. In beide gevallen onderzoekt de politie of er sprake is van brandstichting.
De wagen ging volledig verloren
De wagen ging volledig verloren © Dennis Bakker/ News United

10.30 uur | Dodelijk slachtoffer A1 zocht telefoon op snelweg

De vrouw die afgelopen nacht verongelukte op de A1 bij Bathmen, was op zoek naar een mobiele telefoon. De GSM vloog door onbekende oorzaak vanuit de auto de snelweg op. De auto is vervolgens gestopt, waarna de vrouw de snelweg is opgelopen om de telefoon te zoeken. Daarbij is zij meerdere keren aangereden. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.