Betaald voetbal

Heracles maakt gehakt van Almere City en pakt eerste uitzege van seizoen

Heracles heeft na bijna twee maanden tijd weer een overwinning geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Almere City was de Almelose formatie uiterst effectief en won het dankzij aanvallers Mohamed Sankoh en Abed Nankishi met maar liefst 5-0.
De klinkende zege leverde een dubbele primeur op voor Heracles. Het betekende de eerste uitzege van het seizoen voor de promovendus én de eerste keer dat de ploeg geen tegentreffer incasseerde.
Het doel voor het de laatste weken kwakkelende Heracles, dat slechts een punt pakte in de laatste vijf competitieduels, was vooraf duidelijk: de negatieve reeks doorbreken. In Flevoland kreeg Sven Sonnenberg, samen met Stijn Bultman, in het hart van de defensie de voorkeur boven Sava Cestic. Justin Hoogma is nog altijd geschorst.

Bliksemstart Heracles

De Almeloërs kwamen uitstekend uit de startblokken. Al in de vierde minuut was het raak voor de equipe van John Lammers. Een hoekschop belandde via een kopbal van Stijn Bultman voor de voeten van Mohamed Sankhoh, waarna de spits niet aarzelde, hoog de 0-1 tegen de touwen werkte en daarmee de bezoekers een bliksemstart bezorgde.

Duels winnen

De vroege openingstreffer was evenwel niet de opmaat voor een opwindende eerste helft. Almere kon amper een vuist maken tegen Heracles, dat zelf in het vervolg ook nauwelijks tot uitgespeelde kansen kwam. De oproep van trainer Lammers, die meer strijd en inzet verwachtte van zijn ploeg, was niet aan dovemansoren gericht. Heracles zat er in de persoonlijke duels kort op in het eerste bedrijf.

Scrimmage

De enige mogelijkheid van de thuisploeg kwam vanuit een spelhervatting. Het resulteerde in een scrimmage voor het doel van Michael Brouwer, maar uiteindelijk wist Almere de trekker niet over te halen.
Mohamed Sankoh bracht Heracles al in de vierde minuut op voorsprong
Mohamed Sankoh bracht Heracles al in de vierde minuut op voorsprong © Orange Pictures

Almere dringt aan

De gastheren, die sinds 23 september geen wedstrijd meer verloren hadden in de Eredivisie, drongen na rust vaker aan richting het doel van Heracles. Een schot van Kornelius Hansen werd op de rand van de zestien door een sterk blok van Brian De Keersmaecker ontmanteld en even later verdween een kopbal van Damian van Bruggen rakelings naast.

Sankoh

Uit het niets kwam Heracles even later weer tot scoren en wederom was het Sankoh die zijn handtekening onder de treffer noteerde. Uit een snelle counter hield Anas Ouahim het overzicht door Sankoh in stelling te brengen om de 0-2 aan te tekenen.

Vijfklapper

Daarna was het pleit beslecht en wist Heracles nog knap uit te lopen naar een eclatante overwinning. Invaller Abed Nankishi verzorgde in de rebound de 3-0 nadat een inzet van Sankoh nog door doelman Nordin Bakker gepareerd werd en niet veel later schoot Nankishi van afstand de 0-4 binnen.

Opsteker

Uiteindelijk werd het nog 0-5 door de man van de wedstrijd. Sankoh werd de diepte ingestuurd en completeerde met een schuiver zijn hattrick. De zege is een welkome opsteker voor Heracles, dat met de eerste uitzege van het seizoen een crisis weet te bezweren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.