Actievoerders: 'goed gesprek met burgemeester Staphorst over geschil met boer'

Vier boeren hebben vandaag een gesprek gehad met burgemeester Segers van Staphorst, over de situatie rond de boer die vorige week met een hamer de raadszaal binnendrong. De boeren willen dat de gemeente de bestemming van het pand van hun collega wordt teruggedraaid van woonbestemming naar agrarische bestemming. De boer en de gemeente hebben daarover al jarenlang een juridische strijd.

Tijdens het gesprek van vandaag, dat door de vier als een 'goed gesprek' is ervaren, hebben ze nieuwe informatie gekregen over de situatie die al sinds 2001 speelt. Wat voor informatie dat is, willen de vier niet zeggen. De boeren hebben aangegeven nu de tijd te nemen om alle informatie te bekijken en bespreken.

Vorige week sloegen de stoppen bij de boer door en stormde hij met een hamer de raadszaal binnen. Eenmaal in de raadszaal kwam de man snel bij zinnen. Hij liet de hamer vallen en ging weer terug naar huis. Daar hield de politie hem later aan. De man zat vervolgens drie dagen in de gevangenis.

Triest

Deze week overhandigde een groep boeren een brief aan de burgemeester, waarin ze eisen dat dat alle aanklachten tegen de man moeten komen te vervallen. "We vinden het diep triest dat iemand uit onze gemeente zo ver is gekomen om dit te doen, door toedoen van B en W en de gemeenteraad. Jaren van opgekropte woede komen hier tot uiting."

Of de boeren nog meer actie gaan voeren na het gesprek van vandaag wilden ze niet zeggen. Ze willen nu eerst de informatie die ze hebben gekregen verwerken. Volgende week vrijdag hebben ze opnieuw een gesprek met de burgemeester.

Over deze berichtgeving heeft de Raad voor de Journalistiek een uitspraak gedaan. Klik hier voor een overzicht van alle gerelateerde artikelen.

Meer over dit onderwerp:
Staphorst Nieuws Gemeente Staphorst Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren