Nieuws

112 Nieuws: Auto vliegt rijdend in de brand bij Hardenberg

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.24 uur | Auto vliegt rijdend in de brand bij Hardenberg

De bestuurder kon ongedeerd uit het brandende voertuig komen
De bestuurder kon ongedeerd uit het brandende voertuig komen © GS Media / Gert Stegeman
Woensdagavond is een auto al rijdend in de brand gevlogen bij de Broeklandenweg in Hardenberg. De bestuurder wist ongedeerd uit de auto te komen.
De snel aanwezige brandweer probeerde het voertuig nog te redden, maar dat bleek tevergeefs. De auto moet als verloren worden beschouwd en is afgesleept.
Het is nog onbekend wat de brand in de auto heeft veroorzaakt.
De auto moet als verloren worden beschouwd
De auto moet als verloren worden beschouwd © GS media / Gert Stegeman

20.22 uur | Auto rolt over de kop bij Ommen, vrouw stapt ongedeerd uit

De zwaar gehavende auto na de rolpartij
De zwaar gehavende auto na de rolpartij © Pro News / Enzio Ardesch
Het had een hachelijk ongeluk kunnen zijn maar het viel wonderlijk genoeg allemaal mee. Een vrouw reed bij de afslag Ommen over de N340 toen ze, vermoedelijk door gladheid, van de weg raakte. Haar auto gleed over de tegemoetkomende rijbaan richting een talud. Maar daar kwam het niet tot stilstand. En dus rolde de auto verder een metershoge talud af en ging daarbij over de kop. Zwaar gehavend kwam de bolide onder aan het talud op de kant van een droge sloot tot stilstand. Als een geluk bij een ongeluk, op de vier wielen.
De vrouw werd door de toegesnelde hulpdiensten opgevangen. Na te zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel bleek dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was. De vrouw kon door haar partner worden opgehaald. Haar auto is weggetakeld.

15.40 | Brand in Enschedese garagebox

De brand veroorzaakte veel rook
De brand veroorzaakte veel rook © News United / Dennis Bakker
Aan de Adam Pijnackerstraat in Enschede is brand uitgebroken in een garagebox. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt.
De oorzaak van de brand is niet bekend. Vele omstanders zagen wel dat er veel schade is ontstaan en dat de brand veel rook veroorzaakte.

09.40 uur | Auto botst op beweegbare paal in Wierden

Op de ventweg van de A35, de Nijverdalseweg in Wierden, is vanmorgen een automobilist op de poller gebotst. Een automobilist dacht nog te kunnen passeren voor de beweegbare paal omhoog zou komen. Dat lukte niet. Het is niet voor het eerst dat een automobilist op de paal botst.
Auto botst op poller in Wierden
Auto botst op poller in Wierden © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman
Voor de auto die vanmorgen op de paal knalde, betekende de botsing einde verhaal. De paal raakte de motor van de auto waardoor die onherstelbaar beschadigd raakte. De weg is besmeurd met olie. Ook liggen er her en der motoronderdelen. De inzittenden van de auto raakten niet gewond. De airbags van de auto werden geactiveerd door de klap. De auto moet door een berger worden afgevoerd. De paal liep raakte slechts licht beschadigd.

07.20 uur | Automobilist raakt van de weg door gladheid in Hasselt

Auto glijdt greppel in in Hasselt
Auto glijdt greppel in in Hasselt © Henry Walinga
Een automobilist is vanmorgen in Hasselt door gladheid van de weg geraakt. De achterkant van de van auto brak uit, de automobilist raakte vervolgens een reflectorpaaltje en gleed een greppel in. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De auto is door een berger uit de greppel getakeld en meegenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.