Nieuws

Geen grote problemen in ochtendspits door winters weer

De ochtendspits lijkt vandaag vooralsnog geen grote problemen te ondervinden door de gladheid waarvoor wordt gewaarschuwd. Hoewel er wel wat meer file staat dan gebruikelijk, is het altijd drukker op de weg als er neerslag valt. Die drukte valt niet toe te schrijven aan gladheid, zegt een woordvoerder van de ANWB. Gladheid lijkt zich vooral lokaal, buiten de snelwegen, voor te doen.
Het KNMI waarschuwt dat het tot halverwege de ochtend plaatselijk glad kan zijn door winterse buien, hagel en (natte) sneeuw. Lokaal kan zich een sneeuwdek vormen van maximaal drie centimeter. Onder meer in Overijssel geldt code geel.

Geen link met gladheid

Er gebeurden vanmorgen wel ongelukken, maar het is niet duidelijk of die ongelukken ook echt met gladheid te maken hebben. Zo is de A28 van Amersfoort naar Zwolle dicht voor knooppunt Hattemerbroek, nadat daar een kleine vrachtwagen was gekanteld. Ook de linker rijstrook van de A28 is afgesloten, om de hulpdiensten de ruimte te geven. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat meldt dat de oorzaak van dit ongeval nog onbekend is.
In Hasselt ging het vanmorgen wel mis door gladheid. Daar raakte een auto van de weg toen de bestuurder de macht over het stuur verloor. In de omgeving van Zwolle was het vanmorgen wel glad, maar het lijkt er niet op dat dit veel ongelukken heeft veroorzaakt. Op verschillende plekken in Overijssel werden mensen bij het wakker worden nog wel getrakteerd op een witte wereld, maar de sneeuw trok al snel weg.
Enschede was vanmorgen nog behoorlijk wit.
Enschede was vanmorgen nog behoorlijk wit. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.