Nieuws

Werk aan provinciale weg N337 tussen Olst en Den Nul minstens een jaar uitgesteld

Weg tussen Olst en Den Nul moet veiliger, maar werkzaamheden daarvoor zijn vertraagd
Weg tussen Olst en Den Nul moet veiliger, maar werkzaamheden daarvoor zijn vertraagd © PNN
De geplande werkzaamheden aan de N337 tussen Olst en Den Nul zijn minstens een jaar vertraagd. Gepland was nog dit najaar de weg veiliger te maken en tegelijkertijd groot onderhoud uit te voeren. Provincie Overijssel krijgt de vergunningen niet op tijd rond als gevolg van de regelgeving voor de stikstofuitstoot.
De N337 in Olst en Den Nul is toe aan groot onderhoud. Er moet nieuw asfalt op het wegdek komen. Ook wil de provincie Overijssel het kruispunt van de Rijksstraatweg met de Veerweg verbeteren met de aanleg een veiligere oversteekplaats en een rotonde aanleggen op de dijk ter hoogte van De Meente.
Bovendien moet de doorgaande weg in de bebouwde kommen van Den Nul en Olst worden voorzien van maatregelen die bijdragen aan de verkeersveiligheid. Ook het parkeerterrein van Abbott in Olst moet beter bereikbaar worden gemaakt.

Uitstel

Maar de stikstofproblematiek gooit voorlopig roet in het eten. De beperkingen die worden gesteld aan stikstofuitstoot spelen een grote rol bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en leiden regelmatig tot vertraging of uitstel van projecten.
Het krijgen van de nodige vergunningen voor de aanleg van de nieuwe rotonde bij De Meente, de herinrichting van de Rijksstraatweg in de bebouwde kom van Den Nul en de aangepaste oversteek bij de Veerweg in Olst blijkt voor de provincie een grote uitdaging.

Natura 2000

Het groot onderhoud en de herinrichting van de weg mag niet leiden tot een verhoogde uitstoot van stikstof op Natura 2000-gebieden. Het is nog niet duidelijk op welke wijze de provincie dit wil realiseren. Naar verwachting wordt in april 2024 bekend wat de mogelijkheden zijn om te voldoen aan de vergunningsvoorwaarden van de stikstofwetgeving. Dan wordt ook duidelijk wanneer de wegwerkzaamheden gepland kunnen worden.
Naar verwachting kan pas op z'n vroegst over een jaar met het werk aan de weg begonnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.